Walters se znovu nedočkal, tentokrát se raduje Hojgaard

Walters se znovu nedočkal, tentokrát se raduje Hojgaard

Justin Walters odehrál v tomto týdnu svůj 227. turnaj na European Tour, prvního vítězství se ale znovu nedočkal. Díky parádnímu závěru jej přehrál Dán Rasmus Hojgaard. 


Od prvního kola se Justin Walters držel ve vedení, finálové kolo mu také docela vyšlo, ale na triumf to znovu nestačilo. Jihoafričan stále čeká, nedočkal se ani při svém 227. turnaji.

Zradila ho osmička, na které hrál v předešlých dnech vždy par. Nyní na ní ztratil tři rány. Zaznamenal ale sedm birdie a tak se dokázal dostat do play-off, kde na něj čekal Dán Rasmus Hojgaard.

Ten měl famózní závěr, na šestnáctce zahrál birdie a na sedmnáctce dokonce eagle. První play-off jamka nerozhodla, ta druhá už ano. Walters par zachránit nedokázal, to Hojgaard měl dokonce birdie šanci.

Par zahrát dokázal a slaví svůj druhý titul na European Tour. Dodejme, že Hojgaardovi je teprve 19 let a je druhým nejmladším hráčem European Tour v historii, kterému se povedlo získat minimálně dva primáty.

Hojgaard má navíc neuvěřitelnou formu, na British Masters skončil druhý, poté dělený šestý na Hero Open a na English Championship třetí. Po koronapauze tak slaví jeden úspěch za druhým a Anglie mu evidentně svědčí. Uvidíme, jak se mu v příštím týdnu povede ve Španělsku při turnaji Andalucía Masters.

Na dělené třetí pozici skončili Benjamin Hebert a Martin Kaymer, s výsledkem -12 a děleným pátým místem je zcela jistě spokojen také Skot Craig Howie, který dnes zahrál sedm birdie bez jediné chyby.

Bernd Wiesberger si před finálovým kolem myslel rozhodně navíc, do TOP 10 se vměstnali ještě Marcus Armitage, Jorge Campillo či Andy Sullivan.