McGowan si díky neuvěřitelnému závěru došel po jedenácti letech pro druhý titul

McGowan si díky neuvěřitelnému závěru došel po jedenácti letech pro druhý titul

Angličan Ross McGowan díky famóznímu závěru ovládl Italian Open a po jedenácti letech získal na okruhu European Tour svůj druhý titul.


Závěrečný flight ve složení Ross McGowan - Laurie Canter nehrálo příliš dobře, přesto vždy alespoň jeden zůstával v čele. Výborně hráli naopak další hráči, především Dean Burmester či Nicolas Colsaerts.

Neztrácel se ani Martin Kaymer, který ale minimálně tři hratelné putty neproměnil a nakonec se tak musí spokojit s děleným pátým místem. Pátý skončil i již zmíněný Burmester a také Španěl Adria Arnaus.

Senzační ranou na osmnáctce se do hry na chvíli dostal i Němec Sebastian Heisele, o pár minut později jej ale překonal Colsaerts, který už se pomalu chystal na play-off.

McGowan předvedl nádherný chip-in na šestnáctce z bunkeru a poté předvedl nádherný putt do birdie na osmnáctce. To Canter svůj putt do birdie na závěrečné jamce neproměnil a zůstal tak dělený druhý.

Sympatický Ross McGowan získal na okruhu European Tour svůj druhý titul, konkrétně po dlouhých jedenácti letech. Laurie Canter si na svůj první titul musí počkat.