Po Niemannovi si kvůli koronaviru na Masters nezahraje ani García

PGA TOUR
Po Niemannovi si kvůli koronaviru na Masters nezahraje ani García

Na konci minulého týdne oznámil Joaquin Niemann, že kvůli pozitivnímu testu na koronavirus zmešká Masters. Včera jej doplnil Španěl Sergio García. 


Před třemi lety zlomil Sergio García svou smůlu a na Masters získal svůj první major titul. Jedenáct měsíců poté se stal García otcem a své dceři dal jméno Azalea. Stejné jméno má i legendární třináctá jamka právě v Augustě.

Druhého potomka se dočkal García letos a znovu v tom bylo "namočeno" Masters. Narodilo se totiž v den, kdy mělo probíhat druhé kolo prvního majoru sezóny.

Masters ale bylo odloženo a tak se García mohl věnovat rodině a věřit, že si odložený major turnaj zahraje. Nakonec jej ale neabsolvuje. Na vině je pozitivní test na koronavirus.

García se necítil dobře už v sobotu, kdy z turnaje Houston Open odjížděl s pocitem, že cutem neprošel. Nyní informoval golfový svět o tom, že kvůli koronaviru Masters zmešká.

Bude se jednat o vůbec první majoru po více než dvaceti letech, který bude právě bez španělského golfisty. Svou úchvatnou sérii García načal na U.S. Open v roce 1999.

V současné chvíli je tak ve startovní listině 92 hráčů.