Turnaj šampionů vyhrál English. Šampionem přitom nebyl

PGA TOUR
Turnaj šampionů vyhrál English. Šampionem přitom nebyl

Turnaj šampionů a úvodní podnik nového roku opanoval Harris English. Ten přitom ani neměl startovat, jelikož loni na žádný primát nedosáhl. 


Harris English se z turnajového titulu naposledy radoval před sedmi lety. Na Sentry Tournament of Champions se ale dostal díky tomu, že v minulém ročníku FedEx Cupu skončil mezi třiceti nejlepšími.

A nyní se může radovat ze svého třetíto triumfu na PGA Tour. Finálové kolo, tedy především začátek, tomu ale rozhodně nenapovídal. Dlouho se totiž zdálo, že si pro vavřín dojde Joaquin Niemann.

Chilan hrál fantasticky už od první jamky, nakonec zahrál devět birdie a dostal se na skóre -25. Pouze jeden úder ztratil Justin Thomas, mrzet jej tak může chyba na sedmnáctce, na které si připsal jedinou nedělní ztrátu a čtvrtou v turnaji.

O dvě rány zpět skončil Ryan Palmer, další hráči už ztráceli více. Všichni se nicméně dostali pod par hřiště, nejhůře na tom byli Hideki Matsuyama a Mark Hughes (oba shodně -4).

Zpět ale k boji o titul. Niemanna totiž ve finále dostihl již zmíněný Harris English, který přitom nehrál zcela ideálně. Ztratil na čtyřce a překvapivě i na šestnáctce. Play-off ale nakonec vybojoval na závěrečné jamce, kde zahrál birdie, již třetí v turnaji.

A čtvrté si schoval právě do play-off. Jelikož Niemann zahrál pouze par, mohl se sedmnáctý hráč světového žebříčku radovat z nečekaného triumfu.