Na Havaji nakonec slaví Na, favorit Steele nezvládl závěr

PGA TOUR
Na Havaji nakonec slaví Na, favorit Steele nezvládl závěr

Pátý triumf na PGA Tour slaví Kevin Na, který ovládl dramatické Sony Open in Hawaii. O ránu předčil Joaquina Niemanna a Chrise Kirka, pozici mu ale výrazně usnadnil především Brendan Steele.


Brendan Steele měl čtvrtý triumf na PGA Tour nadosah. Po fantastické sobotě za 61 ran se ujal vedení a po první devítce vše nasvědčovalo tomu, že se 85. hráč světa skutečně bude radovat.

V průběhu prvních tří dnů hrál na druhé devítce celkové skóre -9, v neděli ale selhal. Nezahrál jediné birdie, dvakrát chyboval a o titul přišel. Na vrchol se tak vydrápal Kevin Na, kterému ve finále stačilo 65 úderů (-5).

O ránu porazil Chrise Kirka a Joaquina Niemanna, prvně jmenovaný hrál také za -5, Niemann za -4. Mimochodem, Chris Kirk potřeboval alespoň dělené třetí místo k tomu, aby si udržel kartu na PGA Tour. Náročnou situaci zvládl naprosto fantasticky. Co se dalšího umístění týče, v elitní pětce skončili i největší favorité turnaje, Marc Leishmann a Webb Simpson. O další ránu zpět poté například Collin Morikawa.

Do desítky se naopak překvapivě nevešel Nick Taylor, kanadský lídr po dvou kolech. Pozici nejlepšího Evropana uhájil Sepp Straka, po čtyřech vyrovnaných kolech obsadil s výsledkem -14 dělenou pětadvacátou příčku. Až v páté desítce skončil Sergio García, druhý Evropan, který na Havaji prošel cutem.