Burns drtí konkurenci. McIlroy a Thomas končí mezi posledními

PGA TOUR
Burns drtí konkurenci. McIlroy a Thomas končí mezi posledními

Sam Burns na Genesis Invitational překvapivě drtí všechny ostatní. Se skóre -12 má před víkendem náskok už pěti ran. Turnaj naopak předčasně končí pro Roryho McIlroye, Justina Thomase či Brysona DeChambeaua.


Sam Burns má za sebou dvě fantastická kola. Ve čtvrtek se dostal se skóre -7 do vedení, které potvrdil včera, když s pěti birdie ani jednou nechyboval. Američan má v posledních měsících vynikající formu a nyní má možnost dojít si pro svůj premiérový titul na okruhu.

Dlouho se zdálo, že nejbližším pronásledovatelem z hvězdných hráčů bude obrozený Jordan Spiet. Skóre -6 ale znamená až dělené šesté místo. O ránu lépe si vede světová jednička Dustin Johnson. Johnson sice na dvojce začal v pátek chybou, pak už ovšem žádnou neudělal a hned pětkrát zaskóroval.

V TOP 20 se nachází také Patrick Cantlay, Tony Finau, Brooks Koepka, Jon Rahm či Jim Furyk, pro mnoho hvězd ale Riviera úspěšná nebyla. Cutem neprošli Sergio García, Matt Kuchar, Abraham Ancer, Gary Woodland, Bryson DeChambeau či Bubba Watson.

Naprosto poté vyhořela dvojice Rory McIlroy - Justin Thomas. Prvně jmenovaný zahrál jen tři birdie a množství chyb znamená až skóre +7. Thomas ztratil ještě o jednu ránu více. V průběhu obou kol sice zahrál šest birdie, na dno jej ale srazily především čtyři dabláče.

Na turnaji končí také Tae-Hoon Kin. Skóre +2 nestačí, v prvním kole si ale Kim, který hrál na sponzorskou pozvánku, připsal na šestnáctce hole-in-one. Díky němu se může těšit na parádní bourák.