Na Floridě v čele Wise, evropskou mizérii zachraňuje Lowry

PGA TOUR
Na Floridě v čele Wise, evropskou mizérii zachraňuje Lowry

Američan Aaron Wise před víkendem vede The Honda Classic s náskokem tří úderů. Mizérie naopak potkala evropské hráče, do víkendu se dostali pouze čtyři.


Aaron Wise v obou kolech upsal šest ran a před Moving day si vypracoval solidní náskok tří ran na dvojici Hagy - Jones. Turnaj ale zatím žádnou úchvatnou podívanou nenabízí.

Cutem prošel kapitán amerického výběru pro Ryder Cup Steve Stricker, to evropský kapitán Pádraig Harrington s výsledkem +10 končí mezi posledními. Celkově turnaj evropským hráčům vůbec nevyšel.

Lee Westwood zahrál osm nad par, stejně tak Graeme McDowell. Dán Cappelem o ránu více, Martin Kaymer, Rory Sabbatini a Henrik Stenson dokonce třináct nad par!

Cutem neprošli ani Matt Wallace, Rafa Cabrera-Bello, Ian Poulter, Luke Donald, Russell Knox či Henrik Norlander. O víkendu tak budou pokračovat jen čtyři evropští hráči, Tom Lewis, Alex Noren, Sepp Straka a Shane Lowry, který má s dosavadním výsledkem -7 reálnou příležitost na titul. 

O víkendu si zahrají i Phil Mickelson a taktéž Rickie Fowler. Sympatickému Američanovi ale na vedoucího Wisea schází deset ran a účast na Masters je tak stále velmi daleko.