Spieth neudržel vedení, Kokrak se stal podruhé vítězem na PGA tour

PGA TOUR
Spieth neudržel vedení, Kokrak se stal podruhé vítězem na PGA tour

Jedna věc je jasná – Jordan Spieth je zpět ve své nejvyšší formě. Jen v těch koncovkách by mohl být úspěšnější. Už počtvrté v této sezóně po třech dnech vedl, ale vytěžil z toho jen jedno vítězství. Přetahovanou o titul nakonec vyhrál Jason Kokrak a připsal si tak druhé vítězství v kariéře i této sezóně.


Spieth byl rozhodně motivovaný uspět, chtěl si spravit chuť po PGA Championship a navíc se hrálo v jeho rodném Texasu, kde má hodně fanoušků.  Charles Schwab Challenge se totiž hraje v Colonial Country Clubu ve Fort Worthu. A přesto, že se turnaj konal týden po majoru, účast byla slušná. Hrál i čerstvý vítěz PGA Championship Phil Mickelson, ten ale o ránu neprošel cutem. Mrzet ho to nemusí… Kromě něj neuspěli ani Patrick Reed, Lee Westwood nebo Henrik Stenson.

Spieth začal zostra, hned ve čtvrtek zahrál spolu s Garciou kolo dne za -7. Kokrak byl jen o dvě rány zpět. Po druhém kole už byl Spieth v samostatném vedení, o ránu právě před Kokrakem. Za ním se dělili o průběžné třetí místo Muňoz, Garcia a Kizzire. A podobný obrázek jsme mohli vidět i po sobotě, opět vedl Spieth o ránu před Kokrakem, ale už o pět ran před Garciou. Nahoru se vyšvihl Poulter díky kolu za -6 a šel v předposledním flightu právě s Garciou. Tomu se finálové kolo vůbec nepovedlo, zahrál +6 a spadl až na dělenou 20. pozici. Polter dopadl lépe, dělil třetí místo s Hoffmanem (kolo dne za -5), Kizzirem a Muňozem.

Menší vsuvka. Bude zajímavé sledovat jak nakonec dopadne evropská nominace na zářijový Ryder Cup. O divoké karty se pere hodně zkušených borců, právě Garcia s Poulterem jsou velmi motivovaní opět nechybět a rozšířit svou již tak úžasnou bilanci. Ve hře jsou i čerstvý vítěz z European Tour Wiesberger nebo Ir Lowry, ale místa budou jen tři…

Spieth si v neděli vybral slabší den a zahrál +3, Kokrakovi zahrát kolo v paru. Tradičně se opíral o své kvalitní puttování, v této disciplíně patří mezi nejlepších 10 hráčů na tour. Zakolísal na 15. a 16. jamce, kde zahrál bogey, ale nakonec stejně vyhrál o dvě rány. Rozhodla poslední jamka, kde Spieth potřeboval být agresivní, stáhnout ztrátu jedné rány a vybojovat alespoň play-off. Poněkud to ale přehnal a druhou ranou skončil ve vodě. Kokrakovi pak stačil klidný par na jeho druhé vítězství v sezóně, stal se tak už třetím hráčem v této sezóně s více triumfy. A v pořadí FedEx Cupu se posunul už na páté místo.

Tento týden přesuneme do Ohia, kde se hraje turnaj Jacka Nicklause Memorial v Muirfield Village. Loni zvítězil Jon Rahm. A po následujím turnaji Palmetto Championship už nás čeká další major – US Open, kde obhajuje bombarďák Bryson DeChambeau. Phil Mickelson už se o účast strachovat nemusí a má další šanci vyhrát poslední major, který mu ve sbírce chybí. Šestkrát už tu byl druhý…