Glover po více než deseti letech znovu s úsměvem na tváři

PGA TOUR
Glover po více než deseti letech znovu s úsměvem na tváři

Je vítězem U.S. Open, od roku 2011 byl ale Lucas Glover bez titulu. Nyní se ho opět dočkal, na John Deere Classic mu na druhé devítce finálového kola nikdo nestačil.


Lídr Sebastian Muňoz ve finále vyhořel. Hrál jen v paru a celkový výsledek -16 stačil jen na dělené čtvrté místo. Nejlepším Evropanem při absenci hlavních hvězd, kteří se účastnili Scottish Open, se stal Seamus Power, -15 znamená dělené osmé místo.

O titul se ovšem hrálo jinde. Skvěle bojoval Kevin Na, ve finálové rundě ovšem třikrát chyboval a tak se musí spokojit s dělenou druhou pozicí. Totožně dopadl i Ryan Moore, po dvou bezchybných kolech byly tři bogey taktéž moc.

Nakonec se tak senzačně raduje jednačtyřicetiletý Lucas Glover. Ten začal John Deere Classic velmi nenápadně, na úvod upsal jen tři rány. Po vynikající rundě za 63 se mu Moving day nepovedl, hrál jen jednu ránu pod par hřiště.

Včerejší finále nicméně zahrál Glover fantasticky. Na úvodní devítce hrál bez chyby se třemi birdie, a i když na jedenáctce chyboval, poté předvedl smršť birdie. Během sedmi jamek upsal pět úderů a vyšvihl se do čela leaderboardu. A z piedestalu už jej nikdo nesesadil.

Lucas Glover tak po více než deseti letech bere triumf na PGA Tour, konkrétně svůj čtvrtý v kariéře. A stal se teprve sedmým hráčem, který se mohl radovat ve třech dekádách po sobě.