Před třemi měsíci o golfu nechtěl ani slyšet. Nyní je Kinhult na The Open

European Tour
Před třemi měsíci o golfu nechtěl ani slyšet. Nyní je Kinhult na The Open

Švédský golfista Marcus Kinhult za sebou nemá jednoduché období. Začátkem dubna mu byla diagnostikována epilepsie, nyní je ale Kinhult zpět a těší se na účast na The Open v The Royal St George's Golf Clubu.


Začátkem dubna měl Marcus Kinhult volno. Zatímco probíhal týden The Masters, European Tour měla volno. A tak Kinhult trénoval ve Španělsku. Jednoho večera hovořil se svou přítelkyní Agnes přes FaceTime, načež zmizel z obrazovky.

"Řekl jsem jí, že se mi trochu točí hlava. A pak spadl telefon," řekl Kinhult pro SportsBeezer. Jeho přítelkyně okamžitě vytočila 911 a Kinhult byl převezen do nemocnice, kde mu byla diagnostikována epilepsie.

"Měl jsem docela silné bolesti zad a také bolesti v ramenou, byly to velké křeče. Stále to bolí, ale jde to správným směrem," řekl Kinhult. Po týdnu odcestoval domů, navštívil neurologa a ten mu naplánoval léčbu. Ke golfu se ale poměrně velice brzy vrátil.

Ve Švédsku neprošel cutem, stejně si vedl i na Irish Open. V minulém týdnu obsadil na Scottish Open dělené 59. místo a nyní se chystá na svou druhou účast na The Open.

"Vím, jake bolestivé je ležet na gauči a nehrát. Mé tělo není v dokonalé kondici, ale je to naprosto v pořádku. Neustále se to lepší. Je ale třeba říci, že je daleko zábavnější hrát birdie a daleko méně bolestivé hrát bogey. Hlavní je, že jsem zpět," nechal se slyšet pro Teller Report.