Fowlerovi finále v Las Vegas nevyšlo, dvacátý titul tak získal McIlroy

PGA TOUR
Fowlerovi finále v Las Vegas nevyšlo, dvacátý titul tak získal McIlroy

Rickie Fowler ve finále CJ Cupu nezazářil a Roryho McIlroye tak měl možnost porazit především Collin Morikawa. Nakonec se ale raduje Severní Ir, pro kterého se jedná o dvacátý vavřín na okruhu PGA Tour. 


Rickie Fowler nezačal vůbec špatně, po čtyřech jamkách hrál -2 a nadále držel první pozici. Vše se ovšem zlomilo na šestce. Pětiparovou jamku využil Fowler po tři kola ke skórování, včera ale na ní ztratil hned dvě rány.

V dalším průběhu už upsal jen jednu ránu a právě jednu ránu pod par hrál i celkem za kolo. Dvaadvacet ran pod par tak stačilo na třetí pozici. Přesto pro Fowlera jde o vynikající umístění a doufejme, že se sympatický Američan brzy vrátí mezi elitu.

Nejvážnějším soupeřem pro Roryho McIlroye nakonec byl Collin Morikawa. Vítěz The Open zahrál na úvodní devítce sedm birdie, bezchybný byl i na devítce druhé, na ní ale zapsal jen birdie na jedenáctce a eagle na poslední jamce. To tak nestačilo.

Dvacátý titul z okruhu PGA Tour tak získal Rory McIlroy. Severní Ir po dvou kolech chyboval, hned na čtyřce. Od té doby ale upsal dalších pět ran včetně eaglu na čtrnáctce, který se ukázal jako rozhodující. Druhého Morikawu nakonec porazil o jedinou ránu.

S Fowlerem třetí pozici dělí Keith Mitchell, další vynikající turnaj má za sebou pátý Sam Burns, čistým, ale poměrně nudným kolem (tři birdie) se blýskl taktéž pátý Adam Scott.

V nejlepší desítce najdeme taktéž Sungaje Ima, Camerona Smitha či Garyho Woodlanda. Na opačném pólu leaderboardu se nachází Charl Schwartzel, jenž jako jediný zahrál nad par hřiště (+7). Harris English s opačným skóre vzdal po osmé jamce závěrečné rundy.