Začíná Q-Series o LPGA 2022

Klára Spilková
Začíná Q-Series o LPGA 2022

Do turnaje Q-Series o členské karty na LPGA 2022 nastupuje Klára Spilková od čtvrtka 2. prosince v Alabamě.


První část turnaje, na čtyři kola, proběhne na hřištích Crossings a Falls v Magnolia Drove Golf Clubu ve městě Mobile.

Poté se v neděli 5. prosince stanoví cut, který určí postupující do druhé části. Ta se uskuteční od 9. do 12. prosince na Highland Oaks GC (Dothan), a sice na kombinaci devítek hřišť Highland a Marshwood. Celkem jde o osm kol a 144 jamek na rány. Všechna hřiště jsou součástí sítě Robert Trent Jones Trail.

Q-Series se účastní 111 hráček, mezi které mj. patří dvě poslední vítězky turnaje Tipsport Czech Ladies Open a zároveň i sezon Ladies European Tour 2020 a 2021, Emily Kristine Pedersen a Atthaya Thititkul.

Karty na LPGA připadnou 45 nejlepším (včetně děleného 45. místa) po osmi kolech. Hráčky, které dokončí první část Q-Series, ale nepostoupí do druhé, získají karty na Symetra Tour 2022.

Klára Spilková startuje 1. kolo v 10.37 místního času na hřišti Crossings, v doprovodu caddie Moniky Tauchen. Hráčky jsou rozděleny do trojic.

„Do Alabamy jsme dorazily v neděli. Absolvovala jsem tréninková kola na obou hřištích, každý den na jednom. V úterý a ve středu už to byly nebo jsou jen cvičné devítky. Ráno se dokonce kvůli mrazu posouvaly starty, ale přes den je krásně, kolem dvaceti stupňů. Hřiště mi připomínají Pinehurst, kde jsem už Q-Series hrála, a moc se mi líbí,“ řekla Klára Spilková. „Zvykám si na docela rychlé a obrovské greeny. Kolem nich je to kvůli bermudské trávě poměrně náročné. Hřiště Falls se mi zdá techničtější, má boulovaté greeny, každý s třemi patry. Crossings je hodně otevřené a greeny má rovnější.“