Kvalifikace o LPGA 2022: Úspěch v první části

Klára Spilková
Kvalifikace o LPGA 2022: Úspěch v první části

Na ránu přesně postoupila Klára Spilková cutem do druhé části Q-Series o kartu na LPGA 2022. Na dvou hřištích RTJ Magnolia Grove zahrála celkově +1 (73-74-68-72) a obsadila dělené 62. místo. 


Cutem do druhé, opět čtyřkolové části, která začíná 9. prosince, prošla jako jedna ze 74 úspěšných. Na konci kvalifikace získají karty hráčky do 45. místa. Ostatní, které turnaj dokončí, ale nepostoupí, uhrají karty na Symetra Tour.

„V polovině kvalifikace jsem trochu ztrácela, ale věděla jsem, že je to běh na dlouhou trať a že mám před sebou ještě spoustu jamek, na kterých se mohu vylepšit,“ řekla Klára Spilková a skutečně z průběžného výsledku +4 zabrala.

Kvalifikaci začala na hřišti Crossings s parem 72, druhý den hrála Falls (par 71) a v tomto pořadí absolvovala také poslední dvě kola. Dařilo se jí ve třetím, na Crossings zahrála 68 (-4) se šesti birdie a dvěma bogey. Byla tak celkově na even par a do finále nastupovala s rezervou jedné rány na předpokládaný cut.

Při finálovém kole na Falls hrála strojově pary až do 14. jamky, čtyřparu, kde měla bogey. Dostala se tak přesně na hranici postupového cutu a věděla, že už si nesmí dovolit chybovat. 

„Měla jsem celý den informace o výsledcích i o cutu. Hrála jsem solidně, za poslední dvě kola jsem nezasáhla jen jeden green v regulaci. Putty byly také dobré, pouze tam ve finále nepadala birdie,“ řekla Klára. A poslední jamka? Na pětiparu znovu útočila na birdie, ale postup stvrdil par. „Ze hry mám radost,“ dodala profesionálka, jež se na 72 jamkách vyvarovala horšího skóre než bogey.

Hned po 1. fázi Q-Series se přesunula s caddie Monikou Tauchen do Dothanu, rovněž v Alabamě, kde 9. prosince vrcholí kvalifikace svou druhou částí.

„Mám tři dny na další přípravu. Nejprve si dám trénink puttování a od úterý půjdu cvičná kola na novém hřišti. Je fajn, že budeme hrát už pouze na jednom,“ těší se Klára Spilková na Highland Oaks GC a kombinaci devítek hřišť Highland a Marshwood.