PGA Tour je zpět, Kapalua nepřivítá jen McIlroye

PGA TOUR
PGA Tour je zpět, Kapalua nepřivítá jen McIlroye

Na hřišti Plantation Course na Havaji se již tento týden vrátí PGA Tour. Hrát se bude turnaj šampionů a ze čtyřiceti hráčů bude scházet pouze Rory McIlroy. 


Na Havaji se ve čtvrtek vrátí světová elita. Hřiště Plantation přivítá celkem devětatřicet hráčů, kteří uspěli v kalendářním roce 2021. Seznam účastníků tvoří osmatřicet vítězů na PGA Tour a hráčů umístěných v TOP 30 FedEx Cupu a také Xander Schauffele, jenž se stal v létě olympijským vítězem.

Původně se turnaje měli zúčastnit také Tyrrell Hatton, Rory McIlroy a Jim Herman. Druhý jmenovaný měl v minulém týdnu pozitivní test na koronavirus, dva ostrovní hráči se rozhodli na Havaj neodcestovat z osobních důvodů.

Vůbec poprvé se turnaje The Sentry Tournament of Champions zúčastní Abraham Ancer, Sam Burns, Joel Dahmen, Cam Davis, Talor Gooch, Lucas Herbert, Garrick Higgo, K.H. Lee, Seamus Power a Erik van Rooyen.

Největšími favority jsou bezesporu světová jednička Jon Rahm a dvojka a vítěz pořadí Race to Dubai Collin Morikawa. Nezapomínejme ani na Brysona DeChambeau, Justina Thomase, Jordana Spietha či Viktora Hovlanda.