Pieters jako první Belgičan ovládl podnik Rolex Series

DP World Tour
Pieters jako první Belgičan ovládl podnik Rolex Series

Hvězdami našlapaný podnik Rolex Series Abu Dhabi HSBC Championship má poměrně nečekaného vítěze. Z prestižního titulu se raduje Belgičan Thomas Pieters. 


Scott Jamieson ve finále naprosto vyhořel. Už po pěti jamkách šel za +4, nakonec zaznamenal hned sedm bogey a jen dvě birdie. Přesto dělenou desátou pozici spolu s Adamem Scottem může považovat za úspěch.

Naprosto famózně hrál po třináct jamek Rory McIlroy. Po hole-outu na devítce a dalších třech birdie během čtyř jamek dostal své skóre na -8 a reálně mohl bojovat o titul. V závěru ale tři rány ztratil a musí se spokojit s dělenou dvanáctou příčkou.

Velmi dobře hrálo ostrovní duo Hatton - Poulter, nakonec to stačilo na dělené šesté místo. O ránu skončil lépe Viktor Hovland a kdyby si odpustil triple-bogey na čtyřparu a double na dalším čtyřparů, měl by dozajista titul.

Nečekaně tak o něj hráli Shubhankar Sharma a Rafa Cabrera-Bello. Oba dva dokázali zaskórovat na poslední jamce a dostali se na -9. V té chvíli už ale Pieters odpaloval z posledního týčka s náskokem dvou ran.

69. hráč světa prožil velmi klidné finále. Na osmičce zaskóroval, na jedenáctce o jednu ránu přišel. Kromě toho zahrál šestnáct parů a to na titul překvapivě stačilo. Thomas Pieters tak získal svůj šestý vavřín z okruhu DP World Tour (potažmo European Tour) a vůbec jako první Belgičan ovládl podnik Rolex Series.