Před víkendem v Jižní Karolíně vede Cantlay, největší favorit má dohráno

PGA TOUR
Před víkendem v Jižní Karolíně vede Cantlay, největší favorit má dohráno

Na hřišti Harbour Town Golf Links se týden po Masters hraje RBC Heritage. V čele turnaje je před sobotním Moving day Patrick Cantlay, největší favorit má naopak již dohráno. 


V prvním kole Patrick Cantlay nasázel bez jediné chyby pět birdie a velmi dobře začal i včera, kdy po šesti jamkách hrál znovu bezchybně za -2. Poté se ale zasekl a s jedním birdie a třemi bogey šel na poslední čtyři jamky.

Ty ale beze zbytku využil, na každé zaskóroval a dostal se na výsledek -9, což stačí na první pozici. Dvě rány ztrácí Rob Streb, tři poté pět hráčů včetně nejlepšího ne-amerického hráče Erika van Rooyena.

Skvěle si vedou i Joaquin Niemann a Jordan Spieth s výsledkem -5, nejlepším Evropanem je na stejném skóre Sepp Straka. Dobře mají turnaj RBC Heritage rozehraný také Shane Lowry, Luke Donald, Tyrrell Hatton či Ian Poulter.

Zklamaný naopak musí být Graeme McDowell. Další ostrovní hráč začal vynikajícím kolem s pěti birdie, ve druhé rundě ale naopak zaznamenal bez jediného zásahu pět bogey a cutem prošel poměrně těsně.

Před víkendem už se loučí největší favorit na vítězství Cameron Smith, jehož zradil hned samotný úvod první rundy. Ze dvou double-bogey se již "vyhrabat" nedokázal. Dále končí i Dustin Johnson, Sung Kang, Kevin Kisner, Russell Knox, Matt Fitzpatrick, J.J. Spaun, Rickie Fowler, Jim Furyk či Chez Reavie.