Söderberg se chystal na play-off, brutálním závěrem mu ale šanci na druhý titul překazil Olesen

DP World Tour
Söderberg se chystal na play-off, brutálním závěrem mu ale šanci na druhý titul překazil Olesen

Švéd Sebastian Söderberg už se chystal na své druhé play-off v kariéře a chtěl usilovat o svůj druhý titul. Na British Masters mu ale prvenství nakonec vyfoukl Dán Thorbjorn Olesen. Ten ve finále zažíval peklo, po brutálním finiši ale konečně opět slaví.


Sebastian Söderberg ve finálové rundě nasázel pět birdie, chyboval jen jednou a velmi dlouhou dobu čekal na to, jak se to vyvine v dalším průběhu. A vše mu poměrně značnou část závěrečných minut hrálo do karet.

Žádný z hráčů se nedokázal na skóre -9 dostat a ve hře už byl pouze Thorbjorn Olesen. Söderberg čekal minimálně play-off, to by pro něj bylo druhé, a připomeňme, že v tom dosud jediném byl úspěšný.

Olesen se navíc nezdál být příliš velkým soupeřem. Během patnácti jamek zaskóroval jen jednou, zapsal pět bogey a o první pozici přišel velmi brzy. Jenže v závěru přišly dva málo vídané putty a pět fantastických ran.

Na sedmnáctce si Olesen přihrál na putt do eaglu a ten dokázal proměnit. Po nevýrazné přihrávce na poslední jamce se birdie nejevilo pravděpodobně, Olesen ale znovu překvapil a famózním puttem urval titul pro sebe.

Na British Open si tak připisuje šestý triumf na European Tour, ovšem první po téměř čtyřech letech a po mnohých a známých problémech.

Po vynikajícím víkendu se do TOP 10 probojoval Jamie Donaldson, pořadatel turnaje Danny Willett zaznamenal solidní dělenou šestnáctou pozici, stejně jako Rasmus Hojgaard či Justin Harding. 

S výsledkem +5 díru do světa znovu neudělal Španěl Pep Angles. Přesto si zcela jistě zapíše ránu turnaje, když na pětiparové trojce odepsal albatrossem hned tři rány!