Hlavním favoritem PGA Championship Scheffler. Jak moc se věří Spiethovi?

PGA TOUR
Hlavním favoritem PGA Championship Scheffler. Jak moc se věří Spiethovi?

Hlavním favoritem na vítězství v druhém majoru sezóny podle kurzových sázek je podle očekávání Scottie Scheffler. Překvapivě nízký kurz má i Jon Rahm. A jak moc se věří čekateli na kariérní grandslam Jordanu Spiethovi?


Scottie Scheffler má za sebou naprosto skvostné kariérní období. Dostal se na pozici světové jedničky a ovládl první major sezóny, tedy The Masters. A i do druhého majoru vstupuje jako hlavní favorit.

Vsadit si na něj u sázkové kanceláře PointsBet můžete s kurze 10:1. Jen těsně za ním se umístil Jon Rahm (13:1), což se může zdát jako překvapivé. Na Masters totiž nezazářil, na opačné straně ale ovládl Mexico Open a stále je světovou dvojkou. Hned za Rahmem najdeme Justina Thomase (14:1).

Čtvrtým největším favoritem je Jordan Spieth. Pokud by Američan v Southern Hills uspěl, završil by kariérní grandslam. K vítězství na PGA Championship už měl poměrně blízko hned dvakrát.

V roce 2015 na Whistling Straits obsadil druhou pozici, o čtyři roky na Bethpage Black dělil třetí místo. Společně se Spiethem má kurz 16:1 také Collin Morikawa a Rory McIlroy.

Favoritem naopak rozhodně není Tiger Woods (60:1), nevěří se ani Brysonu DeChambeauovi (80:1) a téměř gigantický kurz nabízí triumf Rickieho Fowlera, jenž kvůli výraznému propadu ve světovém žebříčku již dvakrát vynechal Masters a loni také U.S. Open (175:1).