Ve Skotsku dominují Američané, nejblíže má k titulu Schauffele

DP World Tour
Ve Skotsku dominují Američané, nejblíže má k titulu Schauffele

Američané na Genesis Scottish Open září a je velmi pravděpodobné, že jeden z nich týden před The Open zvítězí. Nejblíže má k triumfu Xander Schauffele. 


Elitním golfistům se na Genesis Scottish Open příliš nedařilo. Z nejlepší světové patnáctky hrálo ve Skotsku hned čtrnáct hráčů, cutem ale prošla pouze polovina. Jon Rahm, Cameron Smith a Sam Burns navíc hrají nad par hřiště.

V čele se po třech kolech usadil Xander Schauffele, jenž předvedl vynikající kolo se šesti birdie a jen dvěma bogey. Do šestnáctky navíc hrál bez chyby a jeho náskok mohl být větší než jen dvě rány.

Z Evropanů si nejlépe vede senzačně Rafa Cabrera-Bello, do finálového flightu půjde právě se Schauffelem. O další ránu zpět najdeme americké duo Ryan Palmer - Jordan Spieth. Pozor si dejme především na Spietha, který včera zazářil dvěma neuvěřitelnými eagly.

Třetím do party na skóre -4 je Jordan Smith, anglický golfista už má pro tento turnaj splněno. Ve druhé rundě na sedmnáctce trefil eso a pro sebe i svého caddieho získal dva parádní vozy.

Americkou pohodu ve Skotsku potvrzují i Cameron Tringale, Alex Smalley, Kurt Kitayama, Gary Woodland a Max Homa, všichni jsou v TOP 10 a ve hře o titul. Pod par hraje celkem dvacet hráčů, o titul na generálce před The Open tak mohou bojovat i Patrick Cantlay, Rickie Fowler či Tommy Fleetwood.