7 největších TAHÁKŮ úvodu THE OPEN. Kdo s kým půjde?

7 největších TAHÁKŮ úvodu THE OPEN. Kdo s kým půjde?

Čekání se krátí. Ve čtvrtek v 6 hodin a 35 minut se v Carnoustie rozezní první turnajové odpaly 147. The Open. Které skupiny hráčů budou v úvodních kolech poutat největší pozornost? A jak ustojí tlak při svém debutu nováčci po boku velkých šampiónů? Vybrali jsme nejzajímavější flighty pro čtvrteční a páteční kolo.


Na mnoha velkých turnajích jako je The Players, US Open, PGA Championship a dalších je zvykem sestavovat flighty pro úvodní kola z těch největších hvězd. Kritéria jsou přitom různá. Jednou je to flight složený z posledních major šampiónů, vítězů turnajů PGA nebo European Tour, nebo aktuálně nejlepších hráčů podle světového žebříčku.

Jediný major hraný v Evropě se těmito kritérii neřídí. A možná i to z něj dělá zajímavou podívanou. Nebývá totiž zvykem, aby se mnohonásobní major šampióni střetli s úplným nováčkem v turnaji. Navíc jde docela často o pestrý mix národností. Další výhodou je „rozprostření“ diváku po celém hřišti, kteří se v houfu nerozeběhnou pouze ke dvěma V.I.P. flightům. A za další…hráči nastupující spolu v úvodních kolech se pravděpodobně nesetkají v jedné skupině znovu i o víkendu.

Pro letošní Open byl sestaven pouze jeden flight ze tří major šampionů. Je jím flight Darrena Clarka, Bernahrda Langera a Retiefa Goosena. Ale při vší úctě k těmto legendárním hráčům, na ně v úvodu nebude upřena největší pozornost.

Diváci budou pozorně sledovat především počínání největších aktuálních hvězd. Tady je výběr sedmi přitažlivých flightů úvodu The Open v převedení na středoevropský letní čas. Všechny skupiny startují z jamky č. 1. 

10:58 čtvrtek, 15:59 pátek: Jordan Spieth, Justin Rose, Kiradech Aphibarnrat

11:09 čtvrtek, 16:10 pátek: Jon Rahm, Rickie Fowler, Chris Wood

13:31 čtvrtek, 08:30 pátek: Henrik Stenson, Tommy Fleetwod, Jimmy Walker

13:53 čtvrtek, 08:52 pátek: Rory McIlroy, Marc Leishman, Thorbjorn Olesen

14:04 čtvrtek, 09:03 pátek: Dustin Johnson, Alex Noren, Charley Hoffman

16:10 čtvrtek, 11:09 pátek: Sergio García, Bryson DeChambeau, Shubhankar Sharma

16:21 čtvrtek, 11:20 pátek: Tiger Woods, Hideki Matsuyama, Russel Knox

Těmito flighty ale výběr zajímavých hráčů nekončí. Atraktivní bude sledovat Phila Mickelsona s Rafou Cabrera Bellem, s nimiž půjde Japonec Kodaira. Bývalá světová jednička Jason Day bude mít k sobě asijskou dvojici Haotonga Li a nováčka na The Open Shotu Akiyoshiho. 

Trojnásobný major šampion Padraig Harrington nastoupí s dvojnásobným vítězem Masters Bubbou Watsonem a debutantem Mattem Wallacem. První Open si zahraje také 22letý Thajec Janewattananond, který přestoupil k profesionálům už ve 14 letech a loni si vybojoval kartu na European Tour. Půjde s Fabriziem Zanottim a rovněž nováčkem Jordanem Smithem. 

09:03 čtvrtek, 14:04 pátek: Phil Mickelson, Satoshi Kodaira, Rafa Cabrera Bello

14:37 čtvrtek, 09:36 pátek: Jason Day, Shota Akiyoshi, Haotong Li

15:48 čtvrtek, 10:47 pátek: Padraig Harrington, Bubba Watson, Matt Wallace

15:59 čtvrtek, 10:58 pátek: Ian Poulter, Cameron Smith, Brooks Koepka

16:54 čtvrtek, 11:53 pátek: Jazz Janewattananond, Fabrizio Zanotti, Jordan Smith