Rahm trefil eso a před Moving day je blízko k obhajobě

PGA TOUR
Rahm trefil eso a před Moving day je blízko k obhajobě

Dva poslední vítězové Memorialu jsou nejblíže k zisku titulu. Jon Rahm po dvou kolech vede, Patrick Cantlay ztrácí jen dva údery a po sobotní dohrávce je čeká společné třetí kolo. 


Patrick Cantlay triumfoval před dvěma lety a na Memorialu hraje skvěle i letos. Skóre -8 stačí na druhou pozici, do čela se v rámci sobotní dohrávky vrátil Španěl Jon Rahm. Ten po bogey na čtrnáctce jednu ránu ztrácel, do konce kola si ale stihl vypracovat náskok.

Na šestnáctce totiž trefil hole-in-one a birdie si připsal následně na sedmnáctce. Do Moving day tak oba půjdou v posledním flightu, je nicméně možné, že se třetí kolo dnes nedohraje.

Dělené třetí místo okupuje americké kvarteto ve složení Morikawa - Homa - Schauffele - Scheffler, v TOP 10 najdeme ještě Rickieho Fowlera, Tonyho Finaua, Rafu Cabreru-Bella či Shanea Lowryho.

Cutem dokázal projít také Jordan Spieth. Úvodní kolo se mu přitom na Muirfield Village Golf Club vůbec nepovedlo, po šestasedmdesáti ale včera zaznamenal 67 a díky pěti birdie bez jediné chyby o víkendu ve startovním poli chybět nebude.

Předčasně naopak končí Sungjae Im, Gary Woodland či Joaquin Niemann. Z turnaje po nepovedených výkonech odstoupili Bubba Watson, J. B. Holmes, Cameron Champ a Matt Kuchar.