Kousková prošla v Melbourne i druhým cutem, Je dvacátá

Kousková prošla v Melbourne i druhým cutem, Je dvacátá

Golfistka Sára Kousková postoupila na Australian Open mezi nejlepších třicet golfistek, které si mají možnost v neděli zahrát finálové kolo.


Třetí kolo dnes zvládla česká golfistka, stejně jako v pátek, v paru a s celkovým skóre +2 se na závěrečném turnaji své premiérové profesionální sezony dělí o 20. místo.

Třiadvacetiletá Kousková začínala na desáté jamce a hrála stabilně, připisovala si na druhé devítce par za parem. Birdie na sedmnáctce následovalo bogey na jamce č.18, a když Kousková zapsala bogey na jamce č. 2, byla rázem jednu ránu nad normu hřiště. Tu dokázala smazat na pětiparové jamce č. 8, což v konečném součtu znamenalo 72 ran a průběžné 20.místo.

„Dnes jsem se svou hrou v poli spokojená. Ve své podstatě mi nevyšly jen dvě rány, které nakonec resultovaly v bogey. Celkově jsem si vypracovala daleko více příležitostí na birdie než včera, bohužel můj putter dnes nefungoval tak, jak bych si přála,“ svěřila se Kousková se svými pocity po třetím kole. „Jsem šťastná, že si budu moct v neděli zahrát, navíc ještě ve flightu s domácí legendou. Každopádně v sobě zkusím ještě vydolovat zbytek sil, protože podmínky a počasí jsou zde opravdu složité. Minimálně pro nás, které jsme před turnajem přicestovaly z chladné Evropy,“ dodala Kousková, která je, společně s legendární Laurou Davies, jedinou zástupkyní starého kontinentu, která prošla do nedělního kola.

Do vedení se v sobotu dostala díky 5 ranám pod par korejská golfistka Sin Či-je. Druhá je za ní o ránu vítězka letošního The Open Ashleigh Buhai z JAR, třetí pak o další úder zpět domácí hvězda Hannah Green.

Australian Open se poprvé v historii hraje na dvou hřištích pro muže a ženy současně. Soutěž má celkovou dotaci 3,4 milionu australských dolarů (přes 53 milionů korun) a prémie si rozdělí stejným dílem obě kategorie.

Kousková startuje v neděli finálové kolo v 8:55 místního času a spoluhráčky jí budou Thajka Chayanunová a domácí legenda, vítězka 41 turnajů LPGA, Karrie Webb.