McIlroy a Lowry si při společné premiéře došli v New Orleans pro titul

PGA TOUR
McIlroy a Lowry si při společné premiéře došli v New Orleans pro titul

Dva velcí kamarádi Rory McIlroy a Shane Lowry se na Zurich Classic of New Orleans dočkali společného titulu, když solidně zvládli finálovou rundu i následné play-off. 


V prvním kole nastříleli Rory McIlroy a Shane Lowry jedenáct birdie a od začátku tak potvrzovali roli favorita. Ve druhém kole ovšem při foursomu upsali jen dvě rány, a když při Moving day znovu bez chybky zahráli osm birdie, dostali se na dostřel nejlepším.

Na vedoucí duo Blair - Fishburn ztráceli jen dvě rány. A finálový foursome se jim poměrně vydařil. Ke třem bogey přidali sedm birdie včetně toho kritického na osmnáctce. I když Lowry málem krátký putt minul.

Zach Blair s Patrickem Fishburnem odehráli finále jen v paru, vaz jim zlomilo double-bogey ze sedmnáctky, které je připravilo o play-off. Do něj se nakonec probojovali Chad Ramey a Martin Trainer.

Ti si své nejlepší kolo nechali na úplný závěr. I při jednom míčku se jim podařilo nastřádat devět ran, což nakonec stačilo na souboj s hvězdným evropským duem. Hned první jamka ovšem rozhodla. McIlroy s Lowrym uhráli na osmnáctce par, naopak americko-francouzské duo par zachránit nedokázalo.

Shane Lowry se tak na PGA Tour dočkal svého třetího vavřínu a prvního od úspěchu na The Open v roce 2019. McIlroy má 25. titul, díky vítěznému debutu na Zurich Classic prodloužil svou sérii čtyř let s minimálně jedním triumfem.