Spilková míří po pauze poprvé v kariéře do Jižní Koreje, po golfu se jí stýskalo

Klára Spilková
Spilková míří po pauze poprvé v kariéře do Jižní Koreje, po golfu se jí stýskalo

Druhý swing a evropskou část letošní sezony Ladies European Tour odstartuje česká profesionální golfistka Klára Davidson Spilková netradičně na Korejském poloostrově. Od pátku do neděle ji tam čeká další podnik vložené týmové soutěže Aramco Team Series, která se odehraje na hřišti country klubu New Korea v Soulu. Ve startovním poli jsou vedle Davidson Spilkové i další dvě česká jména: Tereza Melecká a Kristýna Napoleaová.


„V Koreji jsem ještě nikdy nebyla a hned po přistání mě čekalo překvapení. Počítala jsem, že tu bude teplo, ale je tu poměrně chladno a od soboty neustále prší. Je to vidět hlavně na cvičných plochách, které jsou hodně podmáčené. Hřiště samotné je v pořádku, jen tráva je o něco vyšší, než bychom očekávaly. Ani vlastně nevím, jaká tráva zde roste. Je stejně jako hřiště a ostatní vegetace hodně podobná té v Japonsku, kde jsme hrály olympijský turnaj. Koncem týdne se ale má zase oteplit, tak snad bude vše OK,“ napsala již z Koreje hráčka.

Týdenní výlet přes půl zeměkoule, i když byl potvrzen až na poslední chvíli, byl v plánu golfistky od samotného začátku sezony. Hřiště, na kterém se tento prestižní turnaj o jeden milion amerických dolarů odehraje, bylo potvrzeno jen pár týdnů před startem. Ihned po Soulu následuje první evropská zastávka v Berlíně. Hráčky tak čeká rychlý a poměrně dlouhý přesun zpět na starý kontinent.

„Korea byla v plánu od samotného začátku, nebylo to žádné rychlé rozhodnutí. Vynechala jsem teď dva turnaje v Jihoafrické republice a už se mi zase po soutěžním golfu stýskalo a chtěla jsem hrát i přesto, že to je dlouhá cesta a velmi krátká zastávka. Ještě ale čekám na Seana, který má na univerzitě závěrečné zkoušky a připojí se ke mně až těsně před turnajem ve čtvrtek. Tak si tady zatím užívám kimči a korejské barbeque sama,“ uvedla k účasti na turnaji profesionálka.

Podnik v Soulu je jednou z pěti dnes již tradičních skupinových soutěží, kdy se milion amerických dolarů rozdělí napůl mezi jednotlivce a týmy. V předvečer společenského turnaje pro-am se také obvykle koná los a Davidson Spilková bude opět jednou z kapitánek, které mají právo volby jedné ze spoluhráček.

„Ve středu nás čeká draft, tak se musím podívat, koho si do týmu vyberu, a pak budu čekat, kdo na mě bude ještě čekat. Každopádně už se zase hodně těším na soutěžní golf a na mou nejoblíbenější část sezony, tedy tu evropskou, která pro mě vyvrcholí před domácími fanoušky v Berouně. To už by ale se mnou měl být zase u bagu manžel Sean,“ vzkázala ještě před turnajem golfistka.