De Roey si došla pro druhý titul na LET, Melichová dělí deváté místo

De Roey si došla pro druhý titul na LET, Melichová dělí deváté místo

Skvělý turnaj mají za sebou Jana Melichová a Kristýna Napoleaová. Obě české hráčky se vtlačily do TOP 15, i když po úvodních jamkách finálového kola to vypadalo podstatně lépe. 


Jana Melichová na dvojce zaskórovala a až do deváté jamky držela čistou skórkartu. Po bogey na devítce ale přišla ztráta dvou ran na dvanáctce a česká hráčka se propadla mimo elitní desítku.

Na pětiparové šestnáctce si obě rány vzala zpět, a ačkoliv turnaj zakončila bogey, do elitní desítky se nakonec vešla. Jen o jediné místo naopak TOP 10 neslaví Kristýna Napoleaová. 

Ta přitom začala ještě lépe a na trojce zahrála svůj druhý eagle za sebou. Od té chvíle už to ale bylo trápení. Úvodní devítku nakonec zahrála za +1, další ránu ztratila na té druhé. V celkovém součtu tak skóre -3 stačí na dělenou jedenáctou příčku.

Třetí české hráčce, která prošla na South African Open cutem, Tereze Melecké se finálové kolo nevydařilo. Poztrácela sedm ran a s +12 obsadila dělené 62. místo. z titulu se raduje Belgičanka Manon De Roey, která se dočkala po dvou letech svého druhého titulu na okruhu Ladies European Tour.

Ve finálovém kole jí k tomu stačilo zahrát v paru. Druhou pozici se ztrátou čtyř úderů obsadily Angličanka Gabriella Cowley a Novozélanďanka Momoka Kobori.