TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Nike končí s holemi, Els trefil rolexky, Beef nebude Tofu a Wall s Knoxem vítězí

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Nike končí s holemi, Els trefil rolexky, Beef nebude Tofu a Wall s Knoxem vítězí

Neuniklo vám minulý týden? NIKE OPOUŠTÍ VÝROBU HOLÍ - Vzhledem k tomu, že prodeje, kterých dosahovala samostatná divize NIKE GOLF meziročně klesaly (pohybovaly se kolem 700 milionů dolarů), nebylo zase tak velkým překvapením, že padlo rozhodnutí americké společnosti zaměřit s


Neuniklo vám minulý týden?

NIKE OPOUŠTÍ VÝROBU HOLÍ - Vzhledem k tomu, že prodeje, kterých dosahovala samostatná divize NIKE GOLF meziročně klesaly (pohybovaly se kolem 700 milionů dolarů), nebylo zase tak velkým překvapením, že padlo rozhodnutí americké společnosti zaměřit se v golfovém světě pouze na produkci oblečení a obuvi. Nadále tedy Nike již nebude dodávat hole, míčky a další vybavení, o práci přijdou stovky zaměstnanců.  Řada hráčů sponzorovaných zámořským gigantem, včetně Severního Ira Roryho McIlroye, vyjádřila lítost nad osudem značky i osudy lidskými. "Cítím smutek za lidi z Nike Golf, kteří vždy tvrdě pracovali a vyráběli špičkové vybavení, " napsal  na Twitter. Na nové hole a míčky bude přecházet i Američan Tiger Woods.

https://twitter.com/McIlroyRory/status/761165519089119232

PŘEZDÍVKA SE MĚNIT NEBUDE - PETA, tedy Lidé za etické zacházení se zvířaty, vyzvali Angličana Andrewa Johnstona, aby se vzdal své přezdívky "BEEF" (hovězí) a popřemýšlel nad změnou svého jídelníčku. K dopisu přibalila známá organizace sojové steaky a omáčky, aby si Johnston, jehož image je postavená na dlouhých vousech, pojídání burgerů i jejich odpalování golfovou holí, vyzkoušel jiný životní styl. Populární borec, který je reklamní tváří nejmenovaného řetězce restaurací se všeříkajícím sloganem "Máme maso", návrh PETA odmítl, přezdívku si na TOFU upravovat nehodlá. "Je to vlastně moje jméno, takže se jej měnit nechystám," vysvětlil na svém twitterovém účtu.

https://twitter.com/BeefGolf/status/760535255560380417

Filip MrůzekČESKÉ MASTERS OZDOBÍ DEVĚT ČECHŮ - Na D+D REAL CZECH MASTERS se představí nejspíše devět domácích borců, včetně ve velké pohodě hrajícího Filipa Mrůzka, nedávného vítěze mistrovství České republiky v jamkovce. Kromě něj se na prestižní akci ze seriálu European Tour představí ještě další šest profesionálů Aleš Kořínek, Lukáš Tintěra, Petr Dědek jun., Petr Gál, Daniel Suchan a Jan Cafourek (ten si odbude svou premiéru na ET). Z amatérů dostanou v areálu Albatross příležitost Vítek Novák se Šimonem Zachem, čerstvě bronzovým z amatérského mistrovství Evropy.


POPRVÉ ZA 58 - Američan Jim Furyk odehrál na turnaji TRAVELERS CHAMPIONSHIP tři průměrná kola, na které se již zítra nikdo ani slůvkem nezeptá, a jedno, o němž se možná nikdy mluvit nepřestane. Šestačtyřicetiletý golfista jako první hráč v dějinách PGA Tour zahrál podruhé v kariéře pod 60 rán a hlavně dosáhl na magickou hranici 58 úderů! Potřeboval k tomu jeden eagle a deset birdie. "Nikdo jiný nemůže říct, že tohle dokázal. Budu potřebovat ještě trochu času, abych si vše uvědomil a dal do perspektivy," hlásil Furyk, jehož brilantní neděle vynesla ze 70. místa na dělené páté. O rekord mohla bývalá světová dvojka přijít, Argentinec Miguel Angel Carballo si ale chyby ve skórkartě všiml (birdie místo paru na jamce 14) a vše včas opravil.

https://twitter.com/PGATOUR/status/762326535126867968

ERNIE VYHRÁL ROLEXKY - Tahle rána vynesla Jihoafričanu Erniemu Elsovi hodinky Rolex v hodnotě 18 tisíc dolarů. "Big Easy" slavil i s novináři, kterým poslal chladící box s nápoji zdarma.

https://twitter.com/augustagolfshow/status/761937920576016384

NOREN NESTAČIL NA WALLA - Tomu se říká trpělivost... Dlouhých 16 let a 204 dní objížděl Angličan Anthony Wall jednotlivé zastávky European Tour a marně vyhlížel druhý titul. Nedařilo se mu navázat na ten premiérový z Jihoafrické republiky, celkem 431 akcí pro něj skončilo hořkým zklamáním (což je nový rekord, nikdo nedokázal vyhrát na ET tak dlouho po předchozím triumfu, před Wallem držel maximum Christy O'Connor jun. s 276 turnaji). Wall zlomil své čekání při ABERDEEN ASSET MANAGEMENT PAUL LAWRIE MATCH PLAY, když ve finále zaskočil švédského favorita Alexe Norena. "Je to úžasný pocit, nemám slov." Noren mohl na sedmnáctce umazat svou ztrátu jedné jamky, nicméně hrana byla proti.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/762282459480240128

BERGER JAKO FURYK - Zatímco jeden se stal hrdinou, druhý propadl. Američané Jim Furyk a Daniel Berger prožili diametrálně odlišné neděle na greenech TPC River Highlands. První se postaral o historický zápis, jeho o 23 let mladší krajan si nechal vyrvat z náruče titul z TRAVELERS CHAMPIONSHIP. Berger po třech kolech vedl se skóre -15 a všichni připomínali, jak před dvěma měsíci proměnil své sobotní vedení v zisk titulu ze ST. JUDE CLASSIC. Jenže tentokrát mu nebylo přáno, zahrál čtyři rány nad par a uvolnil cestu k celkovému vítězství pro Russela Knoxe, Skot se tak radoval ze svého druhého triumfu v sezóně PGA Tour.  Berger se s Furykem a dalšími podělil o pátou příčku. Přitom do finálového kola šli vzdáleni 16 ran od sebe.

https://twitter.com/PGATOUR/status/762426005101260800