Blog Brandena Grace: Jaký je Jihoafričanův sen?

Blog Brandena Grace: Jaký je Jihoafričanův sen?

Nejdůležitější je pro mě snaha udržet si stabilní výkonnost a zůstat u golfu co nejdéle, to půjde. Mám za sebou rok, kdy jsem se celou dobu udržel ve světové TOP15 a to byl jeden z mých cílů. Odehrál jsem pár dobrých let na European Tour a jsem hrozně rád, že mám přílež


Nejdůležitější je pro mě snaha udržet si stabilní výkonnost a zůstat u golfu co nejdéle, to půjde. Mám za sebou rok, kdy jsem se celou dobu udržel ve světové TOP15 a to byl jeden z mých cílů.

Odehrál jsem pár dobrých let na European Tour a jsem hrozně rád, že mám příležitost soutěžit na turnajích z kategorie major.

Je příjemné vědět, že jste se tam dostal a málem i zvítězil. V tuto chvíli mám na kontě pět umístění v TOP5 na majorech a je fajn, že patřím mezi konkurenceschopné hráče pokaždé, kdy se postavím na odpaliště.

Na majorech cítím zcela odlišnou atmosféru než kdekoliv jinde a doufám, že se mi jednou podaří urvat i vysněné vítězství.

Když nejsem na hřišti, snažím se hlavně odpočívat. Po Tour jezdí skvělá parta hráčů z Jihoafrické repuliky a když člověk má čas, moc rád si s nimi někam vyrazí. Když se třeba pár měsíců nevidíte, máte si hodně co vyprávět.

Hráči z Jihoafrické republiky se stali velmi dobrými přáteli, což je skvělé - jste stále na cestách, dlouho mimo domov, takže přátele kolem sebe uvítate.

Brandon Stone a Haydn Porteous jsou opravdu fenomenální. Jihoafrický golf je momentálně hodně na vzestupu, máme spoustu mladých talentů, kteří se hlásí o slovo. Za takovou situaci jsme všichni hodně vděční.

Jak Stone, tak Porteous letos dokázali zvítězit na Tour, což v prvním roce na evropském okruhu není vůbec jednoduché. Všem jihoafrickým hráčům přeji hodně štěstí i do budoucna, aby naše vlajka hrdě vlála co nejvýše.

Baví mě s nimi hrát, občas se škádlíme, že jim beru peníze.

Miluju hraní golfu, ale stále je to práce. Občas když mám volný víkend, stejně skončím na hřišti. Ne že bych chtěl, ale mí přátelé si chtějí zahrát. Když je to na mně, radši jdu do divočiny, na ryby, prostě dělám věci zcela odlišné od golfu.