TŘI SCÉNÁŘE, proč se Tiger WOODS možná ještě nepřihlásil na SAFEWAY OPEN

TŘI SCÉNÁŘE, proč se Tiger WOODS možná ještě nepřihlásil na SAFEWAY OPEN

Ještě si vzpomínáte na rozruch, který způsobila zpráva o Woodsově návratu? Podle jeho osobního plánu by se měl vrátit 13. října na turnaji v kalifornském Napa. Bylo to 7. září, kdy se na jeho oficiální webové stránce a poté na Twitteru objevila zpráva, že ještě do konc


profimedia-0301653900-(1)Ještě si vzpomínáte na rozruch, který způsobila zpráva o Woodsově návratu? Podle jeho osobního plánu by se měl vrátit 13. října na turnaji v kalifornském Napa. Bylo to 7. září, kdy se na jeho oficiální webové stránce a poté na Twitteru objevila zpráva, že ještě do konce roku si zahraje Safeway Open, Turkish Airlines Open a svůj vlastní turnaj Hero World Challenge na Bahamách. Navíc se spekulovalo ještě o čtvrtém turnaji, jen týden po Turecku, který je také pořádán pod patronací jeho nadace. A to byl daný plán. „Moje rehabilitace se dostala do bodu, kdy mohu začít plánovat svůj návrat, i když, je pravda, že mám před sebou ještě hodně práce,“ nechal se tehdy slyšet Woods, ale také dodal, že: „Jestli budu schopen hrát, záleží na dalším pokroku a plném zotavení.“ Jenže… Přesně o měsíc později se jeho jméno mezi přihlášenými na první turnaj sezony PGA Tour 2016-17 zatím neobjevilo. Může to být trochu problém, jelikož uzávěrka je již v pátek v 17.00 východoamerického času. Start na Safeway Open v Napa se objevil nejen na Woodsově oficiální stránce, ale také v dalších marketingových aktivitách, což potvrdil i pořadatel turnaje. A vše hlavně velmi příjemně zafungovalo. Prodej vstupenek se oproti roku 2015 zdvojnásobil. O co tedy jde? Je to prostě Tiger. Mluvíme tady tak trochu o králi pátečních večerních zpráv. Nevěříte? Stačí se jen podívat na Google, 19 900 000 dotazů na téma „Woods“ a „návrat“. A to jen za poslední rok a poté, co ohlásil zdařilou operaci zad. Již dnes bychom se tedy měli dozvědět, zda se Tiger opravdu vrátí nebo nikoliv. Nicméně, zde jsou tři možné scénáře:
VYMLUVÍ SE NA NEDOSTATEK ČASU NA PŘÍPRAVU. DŮVODEM BUDE RYDER CUP profimedia-0292049707I když jdou zvěsti o tajných odjezdech Woodse z Hazeltine z důvodu tréninku, Patrick Reed potvrdil, že za celý týden nevzal Tiger hůl vůbec do ruky. „Všichni jsme ho do tréninku tlačili, ale neudělal to,“ prozradil Reed. Woods se tedy může schovat za výmluvu, že z důvodu své vytíženosti jako asistent kapitána neměl příležitost trénovat, a že chce být na svůj první turnaj maximálně připraven. Což se mu bohužel nepodařilo a mohl by to být jen velký průšvih. Jasně Může připomenout, že jeho prioritou bylo pomoci týmu v porážce Evropy, a vše by tak mohlo být odpuštěno. Svou roli zvládl na jedničku, a nevadilo mu ani hráčům na hřiště rozvážet krůtí sendviče.
JE PRAVDA, ŽE JEŠTĚ NENÍ PŘIPRAVEN profimedia-0256650280A přijde klasická PR fráze: „Jsme spokojen, jak se moje tělo zotavuje, stejně tak moje hra. Bohužel jsem se ale zatím rozhodl pokračovat v rehabilitaci, která je pro mě důležitější než uspěchaný návrat.“ Pokud takové prohlášení opravdu přijde, buďme ostražití. Na svou rehabilitaci a přípravu měl více než rok. Jen to přiživí spekulace o Woodsově fyzickém, ale hlavně psychickém rozpoložení.
NAKONEC OPRAVDU BUDE HRÁT profimedia-0256142126-(1)Jak už pro Golf Digest potvrdil Jesper Parnevik, Woods pilně trénuje, hraje a zdá se být opravdu připraven. „Mimochodem to není náhoda, že denně odpaluje velké množství míčků na drivingu, a trefuje je skvěle. Na rangi jich odpálil na míle a všemi holemi, bez rozdílu. Na drivingu to vypadá stejně dobře, jak Tigera známe v jeho nejlepší formě před patnácti lety. Návrat není nikdy nic jistého, ale něco mi říká, že to bude něco velkolepého,“ tvrdí Parnevik. Těžko slova tohoto velkého Švéda zpochybňovat. Patrně ví, co sám říká. Nikdo Woodse k účasti na Safeway Open nenutil, turnaj v jeho kalendáři být nemusel a většina odborníků spíše očekávala, že se vrátí až pod podstatně menším tlakem na svém turnaji na Bahamách. Woods tuto skutečnost ohlásil sám, ze svého vlastního rozhodnutí. Pátek tedy rozhodne. Možná se jednoho velkého návratu ještě v letošním roce opravdu dočkáme. Nebo se bude o jeho návratu spekulovat dál a zase bude jen tím duchem, který je vidět jen občas na sociálních sítích nebo prostřednictvím tiskových prohlášení. Nechme se překvapit.