Hráč roku PGA TOUR? Z prestižního ocenění se raduje DJ

Hráč roku PGA TOUR? Z prestižního ocenění se raduje DJ

Ač PGA Tour nezveřejnila hlasování o PLAYER OF THE YEAR AWARD, dvě věci víme s naprostou jistotou: vyhrál Dustin Johnson a sám pro sebe nehlasoval. Johnson byl jako vítěz každoroční ceny vyhlášen v úterý a posléze se úřadující šampión US OPEN zapojil do telefonické konfe


Dustin Johnson - U.S. Open 2016Ač PGA Tour nezveřejnila hlasování o PLAYER OF THE YEAR AWARD, dvě věci víme s naprostou jistotou: vyhrál Dustin Johnson a sám pro sebe nehlasoval.

Johnson byl jako vítěz každoroční ceny vyhlášen v úterý a posléze se úřadující šampión US OPEN zapojil do telefonické konference, aby diskutoval o poctě, které se mu dostalo od ostatních golfistů (ti svými hlasy rozhodují o držiteli prestižní trofeje).

Přišla otázka, zda dal hlas sám sobě.

"Ne, to jsem neudělal," odpověděl Dustin.

Proč ne?! optal se neomalený reportér.

"Nevím, jestli bych chtěl... nehlasoval jsem," odpověděl.

Tom Finchem, šéf PGA Tour, ocenil parádní sezónu v podání DJ: “Dustin prožil famózní rok, bráno z každého úhlu pohledu. Nemyslím si, že hráči měli problém vybrat, komu dát svůj hlas."

Hlasující si vzpomněli také na Jasona Daye, Adama Scotta, Jordana Spiethe, Henrika Stensona a Rorryho McIlroye, šampióna FEDEX CUPU.

Johnson vyhrál v roce 2016 tři turnaje, v Oakmontu dosáhl na premiérový major. Na PGA Tour byl nejlepší v počtu umístění v TOP10, povedlo se mu to 15krát. Navíc z 22 startů vytěžil hned 11 umístění v TOP5, což je vskutku neuvěřitelné. Jedinkrát neprošel cutem.

"Ani nevím, zda jsem někdy vůbec snil o tom, že se mi něco takového povede," řekl Johnson, jemuž se podařilo protáhnout na druhé místo světového žebříčku. Výše ve své kariéře ještě nikdy nebyl. "Samozřejmě, byla to skvělá sezóna. Tvrdě jsem pracoval na všech aspektech mé hry a budu v tom pokračovat."

Coby vítěz hlasování převzal trofej pojmenovanou po Jacku Nicklausovi, navíc vybojoval také Byron Nelson Award za nejnižší průměrné skóre (69,172) a trofej Arnolda Palmera za triumf  v žebříčku finančních odměn.

Johnson odstartuje sezónu 2016-17 na WGC-HSBC CHAMPIONS v čínské Šanghaji, navíc plánuje účast na TOURNAMENT OF CHAMPIONS. V minulosti oba turnaje vyhrál.

"Hodně své hře věřím. Není nic, o čem bych měl pochybnosti," tvrdí Johnson, který považuje za klíčové pro jeho letošní fantastické zlepšení podstatně kvalitnější hru wedgemi. "Doufám, že v nové sezóně se mi podaří navázat na tu uplynulou. A snad si dokonce povedu ještě lépe."

Pokud se mu to povede, bude příští hlasování o držiteli Jack Nicklaus Trophy, opravdu hodně jednoznačné.

článek je překladem z americké verze Golf Digest