SPILKOVÁ míří na Východ s jediným cílem, uhájit KARTU na Ladies European Tour

SPILKOVÁ míří na Východ s jediným cílem, uhájit KARTU na Ladies European Tour

Zatímco v Americe již nová sezona začala, Evropa se teprve ke svému finiši chystá. Nejedná se jen o mužskou European nebo Challenge Tour, ale také o dámskou sérii Ladies European Tour. Zakončit letošní sezonu úspěšně a tím udržet kartu pro nadcházející rok, to je poslední c?


klara-spilkova-mission-hills-1Zatímco v Americe již nová sezona začala, Evropa se teprve ke svému finiši chystá. Nejedná se jen o mužskou European nebo Challenge Tour, ale také o dámskou sérii Ladies European Tour. Zakončit letošní sezonu úspěšně a tím udržet kartu pro nadcházející rok, to je poslední cíl nejlepší české profesionální hráčky Kláry Spilkové. Její cesty tak opět v závěru roku povedou daleko od domova, do Asie a na Blízký východ. Čeká ji poněkud hektický závěr a nemálo cestování. Nejdříve to bude Čína, poté se přesune do Abu Dhabi, Indie, Kataru a na úplný závěr roku si jen den po Mikuláši zahraje na svém oblíbeném turnaji ve Spojených arabských emirátech. Spilková je členkou evropské ligy šest let, poprvé si ji zahrála ještě na věkovou výjimku ve svých patnácti. Patří k jejím stálicím a neměl by být důvod, proč si nezahrát i sezonu sedmou. Tím se také odkládá původní záměr, poprvé se pokusit probojovat do první světové ligy LPGA. Svůj záměr na poslední chvíli přehodnotila a rozhodla se z kvalifikační školy odhlásit. Své světové poprvé si tak pravděpodobně odbude až v příštím roce. „Vzhledem k vývoji sezony jsem se rozhodla plně soustředit na Ladies European Tour. Absolvovat kvalifikaci na LPGA by znamenalo výrazně turnaji podřídit svůj časový plán, a to na úkor včasného odletu a aklimatizace v Číně. Kvalifikace o LPGA rozhodně zůstává tématem pro další sezonu, ale teď je prioritou evropská série. Ačkoli nás všechny nadcházející turnaje čekají v Asii. Tím to bude těžší, ale zároveň také zajímavější,“ vysvětlila Spilková. V současné době jí v žebříčku Order of Merit patří 80. příčka, nic tedy zatím nemá jisté a potřebuje pozici poslední postupující minimálně udržet. „Na závěr sezony se těším. Čeká mě nejprve turnaj v Číně, odkud jsem letos přivezla své nejlepší umístění – 17. místo z května z turnaje Buick Championship – a doufám, že se mi na to podaří nejen navázat, ale umístění ještě o něco vylepšit. Věřím, že menší úpravy v tréninku přinesou výsledky,“ řekla Spilková. „Další turnaj v Abu Dhabi je na Ladies European Tour absolutní novinkou, stejně jako ten v Kataru. Dobře to už znám v Indii, a jen doufám, že tam nepocítíme dozvuky nějakého zemětřesení, jako se to stalo loni po finále. A už se nemůžu dočkat Dubaje, kde hraji moc ráda nejen turnaje, ale kde také poměrně často trénuji mezi sezonami,“ dodala jedenadvacetiletá profesionálka.
CO TEDY PŘESNĚ A KDE SPILKOVU JEŠTĚ V ROCE 2016 ČEKÁ 27. – 29.10. SANYA LADIES OPEN – Yalong Bay GC, Sany – Čína (dotace 300 000 eur) 2. – 5.11. FATIMA BINT MUBARAK LADIES OPEN – Saadiyat Beach GC – Abu Dhabi (dotace 490 000 eur) 11. – 13.11. HERO WOMEN°S INDIAN OPEN – DLF G&CC – Indie (dotace 353 000 eur. 23. – 26.11. QATAR LADIES OPEN – Doha GC – Katar (dotace 500 000 eur) 7. – 10.12. OMEGA DUBAI LADIES MASTERS – Emirates GC – SAE (dotace 500 000 eur)