Mizerná sezona, ale výdělek parádní. Bowditch smutnit nemusí

Steven Bowditch byl v uplynulé sezoně nejhorším golfistou na PGA Tour a velké množství statistik toto tvrzení potvrzuje. A dokonce i sám Bowditch by pravděpodobně nic nenamítal. I přes opravdu nepovedenou sezonu ale truchlit nemusí. Dohromady si přišel na skvělých 458 891 dolarů


Steven Bowditch - WGC-Cadillac Championship 2016

Steven Bowditch byl v uplynulé sezoně nejhorším golfistou na PGA Tour a velké množství statistik toto tvrzení potvrzuje. A dokonce i sám Bowditch by pravděpodobně nic nenamítal. I přes opravdu nepovedenou sezonu ale truchlit nemusí. Dohromady si přišel na skvělých 458 891 dolarů, což je v přepočtu téměř 11,5 milionů korun.

Třiatřicetiletý Australan sice vstoupil do sezony 2015-16 celkem slušně, když dělil desáté místo na Hyundai Tournament of Champions. O měsíc později skončil na dělené 41. pozici v Peeble Beach. Od té doby to s ním ovšem šlo z kopce. Během následujících tří měsíců nepřešel Bowditch přes cut a byla to v jeho podání opravdu mizérie. Na turnaji WGC-Cadillac Championship v Doralu se ani v jednom kole nedostal pod 80 ran. O týden později na Valspar Chapionship zahrál 81 hned v první rundě.

Tehdy si Bowditch sáhl na úplné dno, ale ani v dalším průběhu sezony se z něj nedokázal odpoutat. Během svých 26 startů v sezoně se australský golfista nedostal pod 80 ran ve dvanácti případech. Dohromady pak nastřádal děsivé skóre 214 ran nad par. Podobně se na PGA Tour trápili i Brendon Todd a Peter Malnati. Todd neprošel cutem 20krát v řadě, Malnati neuspěl v 18 z 19 případů. V součtu ran nad par za celou sezonu byl ale Bowditch suverénně nejhorší. Když totiž selhal, tak pořádně.

Ani o trochu lépe pak nevypadá jeho výkon v přepočtu na kolo. Bowditch byl za 55 odehraných rund v uplynulé sezoně v průměru o 3,209 rány na kolo horší než byl průměr celé PGA Tour. Druhý nejhorší v této statistice Robert Allenby byl přitom průměrně o 1,95 rány na kolo horší oproti průměru startovního pole. Bída to byla i v úspěšnosti odpalů z týčka. Bowditch totiž trefil jen 43,02 % fairwayí, v čemž byl rovněž nejhorší.

V průběhu sezony si ovšem dokázal ze sebe několikrát udělat legraci, čímž prokázal, že celou věc bere s nadhledem. A jak by ne. Jeho roční výdělek je důkazem toho, že se hráči na PGA Tour mají parádně, a to i přes to, že se jim vůbec nic nedaří.

Zdroj: Golf.com