FITZPATRICK: O Figovi, Ryder Cupu a autech

FITZPATRICK: O Figovi, Ryder Cupu a autech

Je to rok a dva týdny, kdy Angličan Matt Fitzpatrick prorazil do světového golfu průlomovým vítězstvím na BRITISH MASTERS. Co se v jeho životě od zisku titulu po neúspěšnou obhajobu (skončil dělený 49.) přihodilo? O tom se rozepsal pro oficiální stránky European Tour. Byl to bl


Je to rok a dva týdny, kdy Angličan Matt Fitzpatrick prorazil do světového golfu průlomovým vítězstvím na BRITISH MASTERS. Co se v jeho životě od zisku titulu po neúspěšnou obhajobu (skončil dělený 49.) přihodilo? O tom se rozepsal pro oficiální stránky European Tour.

Byl to bláznivý rok. Přišlo mi, že se všechno přihodilo hrozně rychle, takže mi chvíli trvalo, než jsem to vstřebal.  Povedlo se mi vmáčknout se do elitní světové padesátky. Pamatuji si, že jsem po své výhře mluvil se svým agentem Chubbym Chandlerem a říkali jsme si, že něco takového jsme nečekali. Nepočítali jsme, že tak rychle někde zvítězím. 

Loni touhle dobou jsem řídil Ford Mondeo, ale už ho nemám. Je za tím dlouhý příběh, každopádně to auto jsem nikdy nevlastnil. Člen mého golfového klubu dělá v pojišťovně a nabídl mi ho k používání, na jak dlouho chci. Nedávno jsem mu ho vrátil. Přemýšlel jsem, že si koupím Ascari A10, ale raději jsem se rozhodl ušetřit peníze, abych si časem koupil dům, a pořídil jsem si MNW X4.

Cítil jsem, že jsem na RYDER CUPU udržel nervy na uzdě, každopádně první odpal byl trochu jiný příběh. Všechno, na co jsem dokázal myslet, bylo: "Prostě to dobře tref." Měl jsem ten týden o svém švihu trochu pochybnosti, protože jsem poslední dobou s driverem nezářil. Naštěstí to ale dopadlo docela dobře.

Vyrůstal jsem při sledování mých spoluhráčů z RYDER CUPU, takže zahrát si s nimi v Hazetline pro mě bylo opravdu výjimečným zážitkem. Sergio, Stenson, Westwood, Rosey... být s nimi v jednom týmu, ve stejné kabině bylo neuvěřitelné. Stejně jako trávit čas s Rorym.

Je skvělé, když vám fandí Luis Figo. Když jsem loni vyhrál BRITISH MASTERS, poslal mi tweet s gratulací. Nejdřív jsem to neviděl, pak si toho všiml můj táta a oba jsme zírali: "Páni, vždyť to je Figo." Odpověděl jsem mu, začali jsme se bavit a loni v listopadu se na mě přišel podívat na DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP. Poslal mi triko a já to opětoval, před 14 dny pak se mnou hrál na ALFRED DUNHILL LINKS CHAMPIONSHIP. Byl to fantastický zážitek, protože je jedním z mým sportovních hrdinů a a také je báječný člověk. Sám říkal, že pro něj to byl ještě lepší zážitek. 

https://www.instagram.com/p/BLO4YDpjavX/?taken-by=luis__figo Myslím se, že největší vliv na mou hru bude mít lepší fyzická kondice. Tvrdě jsem trénoval poslední tři měsíce v tělocvičně s mým koučem Kevem Duffym. Člověk musí uznat, že Tiger a po něm Rory změnili golf v o poznání fyzičtější sport. Teď je chce každý napodobit, včetně mě. Chci být větší, silnější a rychlejší. S Duffym děláme spoustu cvičení na sílu, zaměřujeme se na rychlost a výbušnost. https://www.instagram.com/p/BE_ZKIHS9ao/