10 nejhorších způsobů, jak UMŘÍT na golfovém hřišti

10 nejhorších způsobů,  jak UMŘÍT na golfovém hřišti

BOHUŽEL SE TO STÁVÁ Blíží se Dušičky, nebo-li svátek Všech svatých, jen dva dny po Památce zesnulých (Halloweenu). Je to bohužel tak. Také na golfových hřištích dochází k příhodám se smutným koncem. A nemusí vás zrovna trefit golfový míček v barvách dýně. Není


10-worst-diesBOHUŽEL SE TO STÁVÁ Blíží se Dušičky, nebo-li svátek Všech svatých, jen dva dny po Památce zesnulých (Halloweenu). Je to bohužel tak. Také na golfových hřištích dochází k příhodám se smutným koncem. A nemusí vás zrovna trefit golfový míček v barvách dýně. Není to úplně běžné, ale opravdu lze při hře vypustit duši – doslova. V roce 2014 bylo po celém světě na lékařské pohotovosti ošetřeno 30 047 lidí s úrazy, které souvisely s golfovým hřištěm, a dalších 15 225 lidí po nehodě golfového vozíku. Tyto údaje jsme zjistili, když jsme se snažili určit, jaká je pravděpodobnost úmrtí na golfovém hřišti. Bohužel po konzultaci s odborníkem na řízení rizik z Harvard University a po času stráveném nad nekrology a údaji ze Střediska pro kontrolu nemocí jsme dospěli k závěru, že takovou pravděpodobnost nelze určit. Má příliš mnoho proměnných. Přišli jsme jen na to, že je to rozhodně méně než 0,5 procenta. To je ta dobrá zpráva. A ta špatná? Někteří golfisté umřeli strašlivým způsobem. Zde je 10 nejbizarnějších případů úmrtí, jaké jsme objevili.

– BRITTANY ROMANO


1. Jistý muž v Irsku hledal v příkopu svůj míč, když mu k noze přiběhla krysa, pomočila jej a kousla. Muž navzdory kousnutí dokončil golfové kolo. O dva týdny později zemřel na selhání ledvin v důsledku Weilovy nemoci, kterou přenášejí právě krysy. 2. Ve Virginii jeden muž odešel z country clubu s bolestí hlavy, kterou doprovázela horečka, nevolnost a vyrážka. O čtyři dny později měl již v nemocnici tělo pokryté puchýři a zemřel následkem silné alergické reakce na pesticid použitý na hřišti. 3. V Arizoně zemřel jeden mladík poté, co se na golfovém hřišti napil pitné vody. Nakazil se norovirem, kterým byla voda kontaminovaná. 4. Na golfovém hřišti v New Yorku jistý mladík po nepovedené ráně praštil svojí 3-dřevem o lavičku. Hůl praskla a kus, který z ní odlétl, propíchl golfistovi srdce. Na hřišti byli lékaři, kteří se mu snažili pomoci, načež byl odvezen do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého. Podle našich zjištění se jedná o druhého golfistu, kterého zabil shaft jeho vlastní hole. Další zemřel poté, co během švihu zlomil driver a část shaftu mu probodla tříselnou tepnu, následkem čehož vykrvácel. 5. 83letý muž v Kalifornii, který oslavoval svoji 18. hole-in-one, zemřel na aneurysma jen několik okamžiků po ověření skórkarty. 6. V Kanadě zemřel golfista na hřišti poté, co s golfovým vozíkem narazil do podezdívky a skutálel se z šestimetrového svahu. Podle vyšetřování byla příčinou smrti nešťastná náhoda, přestože koroner uvedl, že muž měl v krvi dvojnásobek povolené koncentrace alkoholu. 7. Žena, která v Japonsku hrála golf s rodinou, se utopila poté, co spadla do jámy s vodou, jež se vytvořila uprostřed fairwaye. Jáma byla přibližně pět metrů hluboká a jeden a půl metru široká. Údajně ji vytvořila dešťová voda, která způsobila propad půdy. 8. Rvačka mezi jedním golfistou a členy threesomu, kteří hráli za ním, skončila smrtelným kopancem do hrudníku muže. K hádce došlo, když trojice hráčů ztratila trpělivost při čekání na to, až muž najde ztracený míč. Porota rozhodla, že kopnutí bylo aktem sebeobrany. 9. Muž v Jižní Africe hledal po skončení kola míče v přehradě, když jej napadl a stáhl pod vodu krokodýl. Jeho tělo bylo nalezeno ráno následujícího dne bez vážných zranění, ale s několika otisky zubů. Správci parku čtyřmetrového plaza utratili. 10. Na hřišti v Austrálii se ze stromu ulomila velká větev a zasáhla muže čekajícího na zahájení hry. Muž utrpěl četná zranění, jimž o šest dní později podlehl.

Ilustrace Dan Woodger