Definitivní rozhodnutí? WOODS potvrdil návrat

Definitivní rozhodnutí? WOODS potvrdil návrat

 Zdá se, že návrat Tigera Woodse k soutěžnímu golfu přeci jen přijde ještě v roce 2016. Woods v úterý oznámil, že se vrátí na HERO WORLD CHALLENGE. Jde o turnaj, který hostí právě legendární Američan na Bahamách a to začátkem prosince. Dříve Woods řekl, že se před


profimedia-0256494991 Zdá se, že návrat Tigera Woodse k soutěžnímu golfu přeci jen přijde ještě v roce 2016. Woods v úterý oznámil, že se vrátí na HERO WORLD CHALLENGE. Jde o turnaj, který hostí právě legendární Američan na Bahamách a to začátkem prosince. Dříve Woods řekl, že se před touto akcí představí na SAFEWAY OPEN, úvodním turnaji nové sezóny PGA Tour, a TURKISH AIRLINES OPEN, jenže oba starty posléze zrušil. Ze SAFEWAY OPEN se odhlásil opravdu na poslední chvíli.

Tentokrát zní čtrnáctinásobný vítěz majorů mnohem sebevědoměji.

"Těší mě, že se vrátím na HERO WORLD CHALLENGE a že si zahraji na tomto báječném turnaji. Tohle je osmnáctý ročník, který pořádáme, a pokaždé se nám podařilo poskládat špičkovou startovní listinu, která zahrnovala nejlepší golfisty předchozí sezóny." 

Woods nehrál soutěžní golf od srpna 2015, kdy skončil dělený desátý na WYNDHAM CHAMPIONSHIP. Poté podstoupil dvě operace zad. Patnáctiměsíční pauza je nejdelší přestávkou v jeho kariéře.

Woods vyhrál HERO WORLD CHALLENGE hned pětkrát. Kromě něj se na jeho turnaji představí mimo jiné Američané Rickie Fowler, Patrick Reed, Jordan Spieth a Bubba Watson (obhájce titulu), Švéd Henrik Stenson či Japonec Hideki Matsuyama, který minulý týden ovládl WGC-HSBC CHAMPIONS. Ačkoliv na Bahamách nepůjde o oficiální akci z kalendáře PGA Tour, body se započítávají do světového žebříčku.

Původně se počítalo s tím, že se představí i Američan Dustin Johnson, nejlepší hráč uplynulé sezóny PGA Tour, jenže světová trojka raději zvolila účast na charitativní akci na Filipínách, kde coby záskok za zraněného Australana Jasona Daye (Day se odhlásil kvůli bolavým zádům) vyzve Severního Ira Roryho McIlroye.

článek je překladem z americké verze Golf Digest