Když Augusta National něco chce, věří v sílu peněz

Když Augusta National něco chce, věří v sílu peněz

Slavný golfový klub Augusta National dál polyká okolní půdu. Ostatně Golf Digest o jeho expanzivních choutkách informoval již minulý rok, kdy uvedl, že dějiště MASTERS mezi léty 1999 až 2014 investovalo 55 milionů dolarů do nákupu 100 akrů půdy v okolí legendárního hřiště


Slavný golfový klub Augusta National dál polyká okolní půdu. Ostatně Golf Digest o jeho expanzivních choutkách informoval již minulý rok, kdy uvedl, že dějiště MASTERS mezi léty 1999 až 2014 investovalo 55 milionů dolarů do nákupu 100 akrů půdy v okolí legendárního hřiště. Nakoupené pozemky byly využité pro výstavbu parkovišť, nového tréninkového centra, ubytovacích kapacit a také na rekonstrukci novinářského zázemí.

Naposledy se o zmíněných expanzivních choutkách Augusty National přesvědčil tamní hudební obchod Jay‘s Music Center. Musí se přestěhovat do jiné části Washingtonovy ulice, nicméně za svůj přesun dostane opravdu tučně zaplaceno. „Musíme se přestěhovat opravdu rychle. Není to zrovna ideální situace, nicméně díky bohu bude mít střechu nad hlavou,“ řekl vlastník obchod Doug Frohman k přesunu, ke kterému má dojít zkraje příštího roku. Jeho prodejna přitom stála na stejném místě dlouhých 25 let.

Jak říká Frohman, nastalá situace pro něj není ideální, na druhou stranu byl za veškeré potíže velmi slušně kompenzován. Ačkoliv sám o obdržené sumě za prodej své nemovitosti pomlčel, zámořský list Augusta Chronicle informuje, že si přišel na 5,35 milionu dolarů. Přitom tržní cena za pozemky i budovu byla podle fundovaných odhadů osmkrát nižší. Augusta National zkrátka věří v sílu peněz, nespoléhá jen na sílu své značky.

Umí za vytyčené cíle dobře zaplatit, ostatně během letošního roku proběhla tiskem zpráva, že za nevelký kus půdy, potřebný k prodloužení ikonického pětiparu – jamky číslo třináct, nabízela sousednímu Augusta Country Clubu 27 milionů dolarů. Jak plánovaný obchod nakonec dopadl, nevíme. Nejspíše nebyl dotažen do konce. To nákup prodejny hudebnin je hotovou věcí, podle úředních záznamů byl zpečetěn k 13. říjnu.

Zdro článku: oficiální web americké verze Golf Digest