Co ukázal Tigerův čtvrteční návrat?

Co ukázal Tigerův čtvrteční návrat?

S perspektivy celého turnaje HERO WORLD CHALLENGE je zajímavé pohlédnout na první analýzu Tigerovy hry. Na tu vydanou po úvodním kole. Platily prvotní poznatky po celý průběh exhibičního podniku? Ve většině případů ano. ŽELEZA FUNGUJÍ Woods sice vyměnil spoustu holí ve své


S perspektivy celého turnaje HERO WORLD CHALLENGE je zajímavé pohlédnout na první analýzu Tigerovy hry. Na tu vydanou po úvodním kole. Platily prvotní poznatky po celý průběh exhibičního podniku? Ve většině případů ano.

profimedia-0301425173ŽELEZA FUNGUJÍ

Woods sice vyměnil spoustu holí ve svém bagu, nicméně železa od Nike mu zůstala. A bylo to vidět,  že se sadou Swoosh si počínal velmi přesně. Trefil sedm z devíti greenů na první devítce, na té druhé pak jen čtyři - nicméně to vypovídalo především o nezvládnutých drivech. Když se v roce 2013 stal Hráčem roku, měla na tom velkou zásluhu právě hra železy. Je ovšem potřeba podotknout, že silná hra s železy může maskovat ostatní aspekty hry a nedostatky v nich.

profimedia-0301653900-(1)DRIVŮM CHYBÍ PŘESNOST

Statistiky říkají, že Woods trefil šest fairwayí, nicméně to působilo tak, že čtyřicetiletý golfista prakticky pokaždé skončil v bunkeru. Mimochodem, tyto potíže se očekávaly. Vždyť i v době, kdy Tiger vládl golfovému světu, měl občas s driverem problémy. Pozitivem je, že Tigerovy chyby byly konzistentní - rány létaly doleva. Ač šlo o Woodsovu nejpalčivější bolístku, lze rychle odstranit.

TWIRL HOLE JE MIZERNÝ Tiger působil jako amatér, který se snaží napodobit twirl (tedy protáčení hole podél osy), jenž viděl v televizi, a zoufale  v tom selhával. https://twitter.com/BETDAQ/status/804617047581790208 profimedia-0292049707ZPĚT SE STARÝM PŘÍTELEM

Woods se vrátil ke svému putteru Scotty Cameron Newport 2, kterému tolik důvěřuje. Vždyť s ním dosáhl na 13 majorových titulů. Vyloženě s ním nezářil, nehrál tak agresivně, jak si přál, nicméně proměnil několik důležitých puttů a rozhodně nepřipomínal nikoho, kdo 15 měsíců nehrál soutěžní golf.

profimedia-0307546065KONDICE JEŠTĚ NENÍ STOPROCENTNÍ

Není náhodné, že dva Woodsovy "dabláče" přišly na dvou z posledních třech jamek. únava se na něj jednoduše podepsala a bude podepisovat i ve zbytku týdne. Teprve nedávno zaČal při tréninku po hřišti chodit, nikoliv jezdit, a to se projeví. Jeho nohy ještě nejsou na podobnou zátěž zcela připraveny. Pár kol to potrvá. CO TIGEROVO CHIPPOVÁNÍ?

NASSAU, BAHAMAS - DECEMBER 02: Tiger Woods of the United States waves on the ninth green during round two of the Hero World Challenge at Albany, The Bahamas on December 2, 2016 in Nassau, Bahamas. Christian Petersen, Image: 307347309, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Getty imagesKdyž se Woods v říjnu odhlásil ze SAWEFAY OPEN, mluvilo se o tom, že jednou z věcí, proč je jeho hra "zranitelná", nejspíše bude chippování. Spekulace měla logické základy, vždyť v minulosti se v souvislosti s Woodsem mluvilo o ztrátě motorických schopností při chippování.  Zatím se podobné obavy nepotvrdily, Američan hrál ze vzdálenosti 80 yardů a kratší slušně. Rozhodně se na své chipy nemusel bát spolehnout. Vše se ještě zlepší s další tréninkovou praxí.

ČTVRTEK BYL STRHUJÍCÍ START

NASSAU, BAHAMAS - DECEMBER 01: Tiger Woods of the United States hits his tee shot on the 13th hole during round one of the Hero World Challenge at Albany, The Bahamas on December 1, 2016 in Nassau, Bahamas. Christian Petersen, Image: 307255655, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Getty imagesTiger před turnajem sebevědomě řekl, že mu nejde o morální výhry. Na Bahamy dorazil opravdu zvítězit. Pokud má skutečně své myšlení podobně nastavené, nebude pro něj čtvrteční výkon dostačující (pouze Angličan Justin Rose zahrál vyšší skóre). Jenže, vzhledem k překážkám, které překonal, a těm, které před ním leží nyní, mohou pouze ti nejtvrdší kritici označit Tigerovo kolo za něco jiného než za úspěch.