Na D+D REAL Czech Masters přijede Darren Clarke

Na D+D REAL Czech Masters přijede Darren Clarke

TISKOVÁ ZPRÁVA: Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters v rámci série European Tour se uskuteční od 31. srpna do 3. září 2017. Prize money zůstane 1 milion Euro. „V tuto chvíli víme, že z velkých hvězd opět přijedou John Daly, Lee Westwood. Znovu přijede Jamie Donalds


TISKOVÁ ZPRÁVA: Čtvrtý ročník D+D REAL Czech Masters v rámci série European Tour se uskuteční od 31. srpna do 3. září 2017. Prize money zůstane 1 milion Euro.

V tuto chvíli víme, že z velkých hvězd opět přijedou John Daly, Lee Westwood. Znovu přijede Jamie Donaldson, první vítěz. Úplně novou tváří našeho turnaje bude Darren Clarke. Letošní kapitán rydercupového týmu Evropy, vítěz The Open v roce 2011, vyhrál 14 turnajů na European Tour, 3 na PGA Tour, byl světovou dvojkou. Řadíme ho mezi golfové ikony,“ říká Petr Dědek, majitel promotérské společnosti RELMOST.

48letý severoirský golfista Darren Clarke se vrátí do Česka na turnaj European Tour po dvaceti letech. Hrál tady čtyřikrát po sobě, dvakrát skončil pátý.

„Tahle sestava ještě zdaleka není definitivní. Jednáme s dalšími dvěma slavnými hráči, kteří patří do absolutní světové špičky a chceme, aby byli reklamními tvářemi turnaje,“ dodává Dědek.


Turnaje se zúčastní minimálně deset českých hráčů včetně členů RELMOST ProGolf Teamu. Těmi jsou v současnosti Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Daniel Suchan, Petr Dědek jun., Aleš Kořínek, Lukáš Tintěra a nejlepší slovenský golfista Ján Friesz. Účast mají jistou i nejlepší čeští amatéři, které nominuje České golfová federace.

"Díky společnosti Relmost se u nás v posledních letech staly tradicí turnaje dvou nejvyšších mužských profesionálních sérií v Evropě čili European Tour a European Challenge Tour. Vedení českého golfu a já osobně máme velkou radost z toho, že jsme s panem Petrem Dědkem a jeho týmem postupně navázali úzkou spolupráci, z níž profitují všichni nadějní čeští hráči. Pro špičkové amatéry je stále důležitější European Challenge Tour, v níž je pro ně přece jen reálnější projít cutem a odehrát čtyři kola v plném nasazení. European Tour je zatím odměna jen pro ty nejlepší. Těším se rovněž na spolupráci s Relmostem na prezentaci golfu jako divácky atraktivního sportu, který kromě jiného přináší i velký ekonomický efekt našemu cestovnímu ruchu a vynikající možnosti prezentace partnerům," říká Zdeněk Kodejš, prezident České golfové federace.


Letos navštívilo D+D REAL Czech Masters téměř 25 tisíc diváků. Významně se na této rekordní návštěvě podílel vstup zdarma pro české registrované golfisty.

„Také příští rok budou mít diváci s členskou kartou České golfové federace vstup zdarma. Novinkou bude vstup zdarma pro majitele platebních karet Raiffeisenbank. Nic nezaplatí ani děti do 15 let a ZTP. Pro všechny ostatní jsou k dispozici vstupenky, jejichž prodej se spouští 1. prosince na stránkách Ticketpro. Vstupné se nemění. Na čtvrtek a pátek stojí po 100 Kč, na sobotu nebo neděli 200 Kč, turnajová permanentka 400 Kč,“ vysvětluje Pavel Poulíček, výkonný ředitel Relmostu.


Challenge Tour v Praze

Poprvé v historii se na území Prahy uskuteční turnaj série Challenge Tour. Bude to od 6. do 9. července na hřišti Prague City Golf ve Zbraslavi. Turnaj pod pracovním názvem Prague Golf Challenge se stane druhou českou akcí této série na Challenge Tour po D+D REAL Czech Challenge.

„Pro nás je samozřejmě velikou ctí a také příslibem do budoucna hostit turnaj evropské Challenge Tour. Při návštěvě zástupce této organizace José Maria Zamory jsme dohodli pouze drobné úpravy černých odpališť a způsob sečení před turnajem, aby vše bylo ideální i pro tak prestižní sportovní událost. Ostatní včetně zázemí hřiště je podle Zamory připraveno na turnaj evropské úrovně. Jsme proto rádi a bereme to i jako zhodnocení naší práce a investic do hřiště po povodních. Náš resort se zařadil tam, kam podle nás patří, a sice mezi top sportovní hřiště v ČR,“ říká Milan Heidler, marketingový manažer Prague City Golf.

Ve stejném termínu se hrál v posledních třech letech turnaj D+D REAL Slovakia Challenge. “Dá se říct, že jsme do Prahy přesunuli turnaj ze Slovenska. Penati Golf Resortu jsme poděkovali za tříletou spolupráci a připravujeme projekt, který bychom na Slovensku chtěli v budoucnu zorganizovat. V každém případě naší prioritou je podpora českého golfu, a proto jsme se rozhodli k této změně,” dodává Petr Dědek.

Pořádáním druhého turnaje Challenge Tour v Česku se pro české hráče rozšíří počet turnajů, na kterých mohou v rámci Challenge Tour startovat na pozvánku. Z osmi se zvyšuje počet na devět.


 

Kvalifikace o hrací karty

Další novinkou jsou kvalifikační turnaje pro všechny tři akce Relmostu. Proběhnou formou tří jednokolových turnajů od 24. do 26. dubna 2017 na hřišti ve Zbraslavi. První dva dny se bude hrát o karty na obě Challenge Tour, karty získají vždy tři nejlepší a poslední den se bude bojovat o dvě hrací karty na D+D REAL Czech Masters.

“Zúčastnit se může každý profesionál. Přihlášky jsou na webech praguegolfchallenge.cz, czechchallenge.cz a czechmasters.cz. Počítáme také s velkým zájmem hráčů ze zahraničí, kde jsou podobné kvalifikace velmi oblíbené,” říká Zdeněk Jehlička, sportovní ředitel Relmostu.


 

Ekonomický přínos turnajů pro Českou republiku Od 25. do 28. května proběhne už šestý ročník D+D REAL Czech Challenge v golf resortu Kunětická Hora. Turnaj se zařadil mezi tradiční akce Challenge Tour a má stejně jako D+D REAL Czech Masters přínos pro ekonomiku České republiky. V roce 2016 vydělaly oba turnaje dohromady do veřejných rozpočtů téměř 29 milionů korun tzv. nenahraditelných přínosů.

„Velké mezinárodní akce jako jsou Czech Masters a Czech Challenge znamenají pro českou ekonomiku nejen významný přímý ekonomický efekt, ale i pozitivní vliv na růst povědomí o Praze a České republice jako destinaci cestovního ruchu. Cílová skupina, mezi kterou se informace o těchto golfových turnajích a místu jejich konání dostává, je navíc bonitní klientela, kterou se z ekonomického hlediska vyplatí lákat do České republiky,“ uvádí Ondřej Špaček, analytik společnosti KPMG.