TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Úspěšná Spilková, rozumná USGA a překvapivý šampion Brazel

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Úspěšná Spilková, rozumná USGA a překvapivý šampion Brazel

Neuniklo vám minulý týden? Evropa má jasno. Kapitánem na domácím Ryder Cupu bude Bjorn Během 37 let od doby, kdy Evropané hráli jako celek poprvé Ryder Cup, pouze tři muži mimo Britské ostrovy – Seve Ballesteros, Bernhard Langer a Jose Maria Olazabal – vedli starý kontinen


Neuniklo vám minulý týden?

Evropa má jasno. Kapitánem na domácím Ryder Cupu bude Bjorn

Thomas BjornBěhem 37 let od doby, kdy Evropané hráli jako celek poprvé Ryder Cup, pouze tři muži mimo Britské ostrovy – Seve Ballesteros, Bernhard Langer a Jose Maria Olazabal – vedli starý kontinent proti Spojeným státům. Teď je ovšem známé čtvrté jméno. Evropský rydercupový tým v úterý oznámil, že Thomas Bjorn bude nehrajícím kapitánem evropského týmu pro Ryder Cup v roce 2018, který se koná ve Francii.

Více čtěte:

http://www.golfdigest.cz/2016/12/evropa-ma-jasno-kapitanem-na-domacim-ryder-cupu-bude-bjorn/
 

Tragédie v Dubaji. Na hřišti zemřel caddie

Markus Brier (L) of Austria is congratulated by his caddie Max Zechmann on the 18th green after winning the Volvo China Open at the Silport Golf Club in Shanghai, 15 April 2007. Brier blazed a final-round 67 to claim the 2 million USD Volvo China Open, which is co-sanctioned between the European and Asian Tours, by five shots ahead of Northern Ireland's Graeme McDowell, Australian Scott Hend and Andrew McLardy of South Africa. RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Image: 20861599, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP Během prvního kola OMEGA DUBAI LADIES MASTERS zemřel caddie Max Zechmann, nosič holí Francouzky Anne-Lise Caudalové měl podle informací Daily News dostat infarkt. Na třinácté jamce se náhle svalil k zemi a ač se jej na místě podařilo oživit, posléze zemřel cestou do nemocnice. V Dubaji byla přítomna i jeho žena, která na LET pracuje jako fotografka. Zachmann v posledních sezonách nosil hole také Marcelu Siemovi či Markusu Brierovi (na fotografii). Jde o druhou smrt caddieho za poslední dva roky, Ian MacGregor zemřel na následky zástavy srdce během MADEIRA ISLANDS OPEN. 
 

Spilková bere v Dubaji skvělé 14. místo

spilkova-katar-05Česká golfistka Klára Spilková zakončila závěrečný turnaj Ladies European Tour v Dubaji na děleném čtrnáctém místě. S celkovém skóre -2 se na OMEGA DUBAI LADIES MASTERS umístila pražská rodačka vedle Francouzky Jade Schaefferové, Švédky Lindy Wessbergové, Dánky Nanny Koerstzové Madsenové a Španělky Emmy Cabrerové Bellové. Spilková si výbornou pozicí vydělala 8 650 euro. Ve třetím kole obešla hřiště v paru, předvedla čtyři bogey a čtyři birdie. Prestižní podnik již počtvrté ovládla čínská hráčka Shanshan Fengová, Spilková za ní zaostala o osm ran. Kartu pro LET udržela.


 

FRANKLIN: Vítězí Kuchar s Englishem

Matt Kuchar of the US tees off at the World Golf Championships-HSBC Champions golf tournament in Shanghai on October 29, 2016., Image: 304205579, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

„Žraločí“ hřiště Tiburon Golf Club americké dvojici Matt Kuchar, Harris English svědčí. Ve floridském Naples vyhrála v roce 2013 a v posledních dvou letech pokaždé skončila na FRANKLIN TEMPLETON SHOOTOUT druhá. Nyní se sehraný tandem vrací na trůn, o ránu předčili své krajany Jerryho Kellyho se Stevem Strickerem. „Skvěle se bavíme,“ popisoval kouzlo úspěšného dua Kuchar. „Vyhrát tenhle báječný turnaj je úžasné,“ pochvaloval si. Odměnou šampiónům bylo 385 tisíc dolarů. Jediná žena Lexi Thompsonová brala s Brysonem DeChambeauem (oba USA) poslední místo.


 

Třikrát hurá! USGA upravila pravidlo o nahodilém pohybu míčku

Oakmont Country ClubUž bylo na čase! A s čím, že? Americká golfová asociace USGA totiž ohlásila úpravu jednoho nepopulárního pravidla. To se týkalo situace, kdy hráč nechtěně posunul míček na greenu. Obrovskou vlnu nevole vzbudilo toto pravidlo na letošním U.S. Open. Tehdy kvůli němu málem přišel Dustin Johnson v Oakmontu o svůj první titul na majoru.

Více čtěte zde


 

HONG KONG: Titul slaví 480. hráč světa

Sam Brazel, from Australia, poses with the trophy after winning the UBS Hong Kong Open in Hong Kong, China, 11 December 2016., Image: 308120651, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP EPA

Australan Sam Brazel ve finálovém kole UBS HONG KONG OPEN přetlačil španělského golfistu Rafu Cabrera Bella. Brazel přitom vstupoval do turnaje jako 480. hráč světa a rozhodně nepatřil k favoritům, zato Cabrera Bello, jedna z hvězd letošní sezony a člen evropského týmu na posledním Ryder Cupu, byl jasným kandidátem na titul. To také naplňoval, po dvou hracích kolech vedl, v sobotu se pak dělil o první místo s Barzelem. V nedělním finále ovšem zahrál jen jeden úder pod par a skončil na skóre -12. To Brazel na osmnáctce zapsal své druhé birdie dne a rozhodl o svém premiérovém titulu na European Tour. „Byla to dlouhá cesta,“ přiznal. Na prize money vydělal 311 tisíc euro.