Druhý nejdražší golfový suvenýr? Trofej po Palmerovi

Druhý nejdražší golfový suvenýr? Trofej po Palmerovi

Před pár týdny jsme psali o tom, že za trofej v podobě klubovny Augusta National, kterou za jednu ze svých výher na MASTERS dodatečně dostal Arnold Palmer, vyjde nového majitele minimálně na 107 tisíc dolarů. Konečná suma, na jakou se aukce pořádaná Green Jackets Auctions vyšplha


Před pár týdny jsme psali o tom, že za trofej v podobě klubovny Augusta National, kterou za jednu ze svých výher na MASTERS dodatečně dostal Arnold Palmer, vyjde nového majitele minimálně na 107 tisíc dolarů. Konečná suma, na jakou se aukce pořádaná Green Jackets Auctions vyšplhala, je podstatně vyšší. Více než čtyřnásobně. V neděli se zastavila na 444 012 dolarech, což je považováno za historicky druhou nejvyšší částku, která kdy byla zaplacena za golfový suvenýr. Prvenství stále drží zelené sako Hortona Smitha za vítězství na MASTERS z roku 1936.

V roce 2013 se prodalo za 682 tisíc dolarů. 

"Arnie to znovu dokázal. Věděli jsme, že tohle je výjimečný kousek, stejně jsme ale byli překvapeni obrovským zájmem Palmerových fanoušků. Jednoduše řečeno, lidé Arnolda Palmera zkrátka milují. Tato aukce je velkým vodítkem k tvrzení, že Palmer je předurčen k tomu, aby se stal tváří moderního golfového sběratelství," řekl pro ESPN Ryan Carey, spolumajitel Green Jacket Auctions. 

ESPN uvedlo, že Arnieho" rodina byla zklamaná, že došlo k prodeji trofeje. Původně totiž měla skončit v golfovém muzeu v Bay Creek Resortu v Charles, jenže to nebylo nikdy postaveno. "Majitelé resortu nakonec muzeum nepostavili a místo toho, aby poslali trofej Arnoldovi, prodali ji třetí straně, aniž by uvědomili jeho rodinu," píše se v tiskové zprávě Palmerových příbuzných. "Doufáme, že vítěz aukce dovolí, aby trofej byla veřejně vystavována k potěše Arnoldových fanoušků."

Palmer, přezdívaný "Král", zemřel 25. září 2016.

https://twitter.com/pzi_sports/status/802995443328126976