Pět nejbohatších golfistů všech dob

Pět nejbohatších golfistů všech dob

Víte, kdo je nejbohatší sportovec všech dob? Ne, ačkoliv se v žebříčku ekonomického časopisu Forbes najdeme mezi elitní dvacítkou hned pět golfistů, vládcem golfista není. Vede basketbalová legenda Michael Jordan s celkovým výdělkem 1,7 miliardy dolarů.  Greg Norman -


Víte, kdo je nejbohatší sportovec všech dob? Ne, ačkoliv se v žebříčku ekonomického časopisu Forbes najdeme mezi elitní dvacítkou hned pět golfistů, vládcem golfista není. Vede basketbalová legenda Michael Jordan s celkovým výdělkem 1,7 miliardy dolarů. 

Dubai Desert Classic 1995, 19th-22nd January. Emirates Golf Club, Dubai, United Arab Emirates. Greg Norman of Australia teeing off., Image: 253663200, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

Greg Norman - 680 milionů  

Norman se pustil do byznysu s vínem, lanýži, oblečením, slunečními brýlemi, restauracemi, půjčkami i nemovitostmi. Jeho firma projektující golfová hřiště loni otevřela jubilejní sté.

 

 

 

 

 

Phil Mickelson

Phil Mickelson - 760 milionů dolarů

Phil Mickleson byl víc než posledních deset let druhým nejlépe vydělávajícím golfistou světa, až letos se mu podařilo pokořit Tigera Woodse a probít se na první příčku. Lefty je milován fanoušky a mezi jeho sponzory patří Barclays, KPMG, Callaway a Rolex. Nadšený pilot vlastní letadlo Gulfstream V za 60 milionů dolarů.  

Tiger-Woods-Jack-Nicklaus-01-04-16-instagramsJack Nicklaus - 1,15 miliardy dolarů

Nicklausova společnost realizovala na čtyři stovky golfových hřišť po celém světě (41 zemí, 39 států). Jack Nicklaus je přímo zodpovědný za 298 z nich. Jeho firma má nyní rozjeto takřka 60 projektů v 19 zemích světa. 

 

Arnold-PalmerArnold Palmer - 1,35 miliardy dolarů

Na prize money vydělala golfová legenda "jen" 3,6 milionů dolarů (poslední turnaj vyhrál v roce 1973), nicméně Palmer až do své nedávné smrti vydělával více než 40 milionů dolarů ročně díky tomu, že se stal průkopníkem mezi sportovci a dokázal své jméno zpeněžit. Měl 500 obchodů v Asii, které prodávaly značkové oblečení a boty. Spoustu peněz (200 milionů ročně) generují nápoje AriZona, z této sumy odcházela na Palmerovo konto slušné procento.

profimedia-0307546065Tiger Woods - 1,65 miliardy dolarů

Na konci devadesátých let byl právě Tiger tou nejžádanější sportovní značkou. Jedenáct let za sebou byl nejlépe placeným sportovcem světa. Jeho vrcholem bylo 12 měsíců do června 2008, kdy nastřádal 115 milionů dolarů (128 při přepočtu na současné dolary). Proč? Inu, měl lukrativní smlouvy s Accenture, Buick, Gatorade, Gillette, Nike a dalšími firmami. V současnosti vydělává ročně ani ne polovinu, letos to dělalo 45 milionů dolarů.