Život Tigera Woodse? NE, DÍKY

Život Tigera Woodse? NE, DÍKY

Rory McIlroy a Tiger Woods dohromady vyhráli 18 majorových titulů, oba patří k tvářím značky Nike a pojí je přátelství. Ačkoliv je ovšem Severní Ir velkým fanouškem americké legendy, její život by žít nechtěl. "Měnil byste s Woodsem?" ptal se současné světové dvojky je


Rory McIlroy - Wells Fargo Championship 2016

Rory McIlroy a Tiger Woods dohromady vyhráli 18 majorových titulů, oba patří k tvářím značky Nike a pojí je přátelství. Ačkoliv je ovšem Severní Ir velkým fanouškem americké legendy, její život by žít nechtěl. "Měnil byste s Woodsem?" ptal se současné světové dvojky jeden ze zámořských novinářů. Odpověď byla stručná, až lakonická. "Ne." Poté se McIlroy rozpovídal o tom, že by jednoduše nechtěl golfu obětovat tolik jako muž, který se držel v čele světového žebříčku 682 týdnů.

Nechtěl by ztratit sám sebe.

"Víte, znám to z první ruky. Viděl jsem, jak žije na Floridě. Hrál jsem s ním golf a řekl jsem mu: "Co děláš večer? Nešel bys s námi na večeři?" Řekl, že nemůže. Prostě nemohl. Já bych takhle žít nechtěl. Kdyby mi někdo řekl: "Můžeš mít 14 majorů a 70 výher, ale musíš se s tímhle vším vypořádat. nebo devět majorů a 40 vítězství a zůstat sám sebou," určitě bych si vybral druhou možnost."

McIlroy chce patřit mezi golfovou elitu, zárovň ale nehodlá vše hnát do extrému. Nemíní na golfovém hřišti trávit celé "dny a noci".

"Mohl bych dřít více? Mohl, klidně bych trénoval dvanáct hodin denně, jenže učinilo by mě to šťastnějším? Ne, to rozhodně ne. Člověk si musí ujasnit, co vlastně od života chce. Jsou nějaké cíle, kterých bych rád dosáhl - vyhrát kariérní Grand Slam, stát se nejlepším evropským golfistou všech dob, možná získat aspoň 10 majorových titulů. Jsou to dlouhodobé cíle, rád bych jich dosáhl, ale nechci kvůli nim zároveň obětovat své štěstí."

Tím štěstím budiž třeba osobní život, McIlroy chystá na duben veselku.