Nový americký kapitán? Prý to bude FURYK

Nový americký kapitán? Prý to bude FURYK

Evropa již svého kapitána pro příští RYDER CUP zná, prostor dostane zkušený dánský golfista Thomas Bjorn. O tom, že právě on povede výběr ze starého kontinentu, se rozhodlo minulý měsíc. Kdo ovšem bude jeho vyzyvatelem? Nejčerstvější zprávy ukazují na muže s orlím nos


Jim Furyk se svou skór kartou s výsledkem 58 ran z posledního kola turnaje Travellers Championship.

Evropa již svého kapitána pro příští RYDER CUP zná, prostor dostane zkušený dánský golfista Thomas Bjorn. O tom, že právě on povede výběr ze starého kontinentu, se rozhodlo minulý měsíc. Kdo ovšem bude jeho vyzyvatelem? Nejčerstvější zprávy ukazují na muže s orlím nosem a svérázným švihem, na pana 58. Tedy na Jima Furyka.

Furyk by se mohl stát prvním americkým lídrem, jemuž se povede dotáhnout hvězdy a pruhy k vítězství na zahraniční půdě, od roku 1993. Před 23 lety se radoval Tom Watson.

O tom, že právě Furyk by měl vést Američany, informoval britský list The Telegraph. Populárnímu hráči bude v době konání RYDER CUPU v pařížském Le Golf National osmačtyřicet. Furyk je hrdým reprezentantem USA, slavného turnaje se jako hráč zúčastnil devětkrát za sebou (mezi léty 1997 až 2014). Loni pak plnil roli asistenta kapitána v Hazeltine, kde americký výběr ukončil evropskou nadvládu, která trvala od roku 2008 a čítala tři RYDER CUPY za sebou.

Furyk přitom v Hazeltine dokonce málem i hrál, v srpnu na TRAVELERS CHAMPIONSHIP ukázal famózní formu a zahrál rekord PGA Tour (58 ran). Do poslední chvíle se o něm mluvilo jako o možném kandidátovi na závěrečnou kapitánskou volbu Davise Lovea III. Love III ale své volby využil jinak, kádr Američanů doplnil  Ryanem Moorem. Holohlavý veterán se posléze nechal slyšet, že pokud by mu bylo nabídnuto kapitánství, souhlasil by. Furyk to řekl během listopadového RSM CLASSIC.

"Pokud se rozhodnou, že jsem tím pravým, moc rád tu práci vezmu," řekl tehdy.

Podle The Telegraph se o lídrovi USA rozhodovalo mezi Furykem a Fredem Couplesem, který v pozici kapitána třikrát získal PRESIDENTS CUP. Ve výběrové komisi nechyběli Phil Mickelson, Love III ani Tiger Woods.