DALŠÍCH 59 RAN. PGA Tour tleská Hadwinovi

DALŠÍCH 59 RAN. PGA Tour tleská Hadwinovi

Devětapadesátka zřejmě již není magickým číslem na PGA Tour, vždyť v roce 2017 stihlo toto skóre padnout již dvakrát. Naposledy se jím v sobotu zaskvěl Kanaďan Adam Hadwin ve třetím kole CAREER BUILDER CHALLENGE. Hadwinovi se na sedmnáctce povedlo doklepnout birdie putt ze tří


Devětapadesátka zřejmě již není magickým číslem na PGA Tour, vždyť v roce 2017 stihlo toto skóre padnout již dvakrát. Naposledy se jím v sobotu zaskvěl Kanaďan Adam Hadwin ve třetím kole CAREER BUILDER CHALLENGE.

Hadwinovi se na sedmnáctce povedlo doklepnout birdie putt ze tří stop, poté zvládl závěrečnou jamku v paru, a zkompletoval tak deváté kolo pod 60 v dějinách PGA Tour. A první v podání hráče, který se dosud neradoval ze zisku žádného titulu na tomto nejprestižnějším golfovém okruhu.

„Když jsem odcházel z odpaliště sedmnácté jamky, otočil jsem se na svého caddieho Joe a řekl jsem: „Zdá se, že tam na nás čeká mnohem více lidí, než když jsme šli na první odpaliště,“ popisoval devětadvacetiletý Hadwin. „Třásl jsem se, dobře jsem věděl, co je v sázce. To poslední, co chcete, když útočíte na skóre 59, je minout doklepnutí ze tří stop.“

Jaké bylo Hadwinovo kolo?

https://twitter.com/Skratch/status/822939416637227009

„Nevím. Řekl bych, že perfektní. Povedlo se mi uhrát pár ran na druhé devítce a z nějakého důvodu mi jednoduše padaly všechny putty. Všichni mi pak říkali, že tohle je můj den. A byl,“ smál se kanadský hráč, který hraje na PGA Tour třetím rokem.

Hadwin zahrál v kalifornské La Quintě šest birdie za sebou a sedm celkem na první devítce, poté přidal další pět za sebou a šest dohromady na té druhé. Výsledný zápis: -13, 59 úderů a posun do vedení štědře dotovaného turnaje, jehož ambasadorem je Američan Phil Mickelson.

Mimochodem, na stejné akci v roce 1999 zahrál jiný americký golfista David Duval finálové kolo za 59 ran a dokráčel k titulu. Minulý týden stejně dobrým kolem zazářil na havajském Honolulu při SONY OPEN IN HAWAII Justin Thomas (rovněž USA). A dokonal tak svůj ALOHA SLAM (více v přiložených článcích).

Hadwin před nedělním vyvrcholením CAREERBUILDER CHALLENGE vede s průběžným skóre -17 o jednu ránu před americkým nováčkem Dominicem Bozzellim, který při své premiéře pokračuje ve fenomenálním výkonu a i po třetím dni se drží mezi nejlepšími. Dvě rány pak má Hadwin k dobru na Hudsona Swafforda (USA), jenž vedl po 36 jamkách, a další tři hráče.

Skončí Kanaďanova jízda ziskem „panenského“ titulu?