TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Slaví Swafford s Fleetwoodem, Matuš v TOP5

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Slaví Swafford s Fleetwoodem, Matuš v TOP5

 Neuniklo vám minulý týden?  SPIETH NA TURNÉ S NOVOU BOTOU Jordan Spieth vstoupil do nové sezony velmi solidně – dělenou třetí příčkou na SBS TOURNAMENT OF CHAMPIONS a také třetím místem na SONY OPEN IN HAWAII. Dvojnásobný majorový šampión si nyní dává od


 Neuniklo vám minulý týden?


 SPIETH NA TURNÉ S NOVOU BOTOU

Jordan Spieth vstoupil do nové sezony velmi solidně – dělenou třetí příčkou na SBS TOURNAMENT OF CHAMPIONS a také třetím místem na SONY OPEN IN HAWAII. Dvojnásobný majorový šampión si nyní dává od soutěžního golfu přestávku, přesto na sebe poutá pozornost. Čím?  Under Armour pouští na trh jeho golfovou obuv pod názvem „Spieth One“. Je to vůbec poprvé v historii této značky, kdy vyrábí golfovou botu, pod jejíž vznik se podepsal slavný hráč. Spieth odstartoval své reklamní turné ve středu v Tokiu, následuje Soul, Los Angeles a Mexico City. „Těší mě, že jsem mohl s Under Armour spolupracovat na vzniku této boty, a jsem nadšený, že ji nyní mohu propagovat po celém světě.“ Do prodeje jde obuv od 1. března.

https://twitter.com/Wrong_Fairway/status/821015116581892097

 SENZAČNÍ MATUŠ SKONČIL V TOP5

matus-06Stanislav Matuš vyrážel do závěrečného kola RED SEA EGYPITAN CLASSIC z dělené třetí pozice, na vítězství ale nakonec nezaútočil. Nedařilo se mu skórovat, ke svému skóre -7 naopak rány připisoval.  V závěru třetího kola ale zvládl zahrát své druhé birdie dne a vrátit se na -7. Bere tak dělené páté místo a finanční odměnu ve výši 1280 euro. Matuš loni dlouho bojoval o plnou kartu na Challenge Tour, ta mu jen těsně unikla. Na Pro Golf Tour připadá pěti nejlepším borcům v peněžním žebříčku, český golfista tak na ní zadělal skvěle. Filip Mrůzek, druhý z Čechů, skončil na dělené 27. příčce, finálové kolo obešel za -1.

ROZHOVOR:

http://www.golfdigest.cz/2017/01/pate-misto-na-pro-golf-tour-pro-matuse-cut-pro-mruzka-a-smula-pro-prihodu/

 EVROPA DĚLÁ ZMĚNY, PRO RYDER CUP

profimedia-0301445038Ve středu, před startem turnaje Abu Dhabi HSBC Championship vydala PGA European Tour velice zásadní tiskové oznámení ohledně několika změn v kvalifikačních kritériích týmu Evropy pro Ryder Cup 2018 a také v podmínkách členství na této sérii. Důvody těchto vzájemně provázaných změn vysvětlili tentýž den na tiskové konferenci výkonný ředitel Keith Pelley a nedávno zvolený kapitán rydercupového výběru Evropy a předseda turnajové komise, která tyto změny výkonnému řediteli předešlý večer na svém zasedání schválila, Thomas Bjørn. Skončila tak doba mnoha vzrušených diskusí hráčů, médií i golfové veřejnosti nad příčinami loňské výrazné porážky hráčů v evropských barvách v této prestižní týmové soutěži.

http://www.golfdigest.cz/2017/01/european-tour-vyvodila-racionalni-zavery-z-porazky-evropy-v-ryder-cupu-2016/

 HADWIN ZAHRÁL DALŠÍ KOLO ZA 59

LA QUINTA, CA - JANUARY 22: Adam Hadwin of Canada reacts to his birdie on the fifth hole during the final round of the CareerBuilder Challenge in partnership with The Clinton Foundation at the TPC Stadium Course at PGA West on January 22, 2017 in La Quinta, California. Harry How, Image: 312596609, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Getty images

Devětapadesátka zřejmě již není magickým číslem na PGA Tour, vždyť v roce 2017 stihlo toto skóre padnout již dvakrát. Naposledy se jím v sobotu zaskvěl Kanaďan Adam Hadwin ve třetím kole CAREER BUILDER CHALLENGE.

Hadwinovi se na sedmnáctce povedlo doklepnout birdie putt ze tří stop, poté zvládl závěrečnou jamku v paru, a zkompletoval tak deváté kolo pod 60 v dějinách PGA Tour. A první v podání hráče, který se dosud neradoval ze zisku žádného titulu na tomto nejprestižnějším golfovém okruhu.

http://www.golfdigest.cz/2017/01/dalsich-59-ran-pga-tour-tleska-hadwinovi/  
PHIL PŘEDSTAVIL NOVÉ LOGO Phil Mickelson

Phil Mickelson je kultovní osobností světového golfu. A jeho kult se stále prohlubuje. I díky novému logu, které si nechal našít na triko a představil jej při své soutěžní premiéře v roce 2017 – na CAREERBUILDER CHALLENGE. To vzdáleně připomíná „Jumpmana,“ tedy „skákajícího muže“, kterého používá bývalý basketbalista a dnes úspěšný podnikatel Michael Jordan. Mickelsonovo logo totiž odkazuje na MASTERS z roku 2004. Právě v Augusta National získal „Lefty“ před dvanácti lety svůj první majorový titul a když proměnil putt na osmnátce, radostí poskočil.

https://twitter.com/PGATOUR/status/822228072690778112

 FLEETWOOD SE RADOVAL V ABÚ ZABÍ

Angličan Tommy Fleetwood zahrál ve finálovém kole ABU DHABI HSBC CHAMPIONSHIP druhou devítku za 31 úderů a protáhl se až k trofeji pro šampióna tohoto prestižního turnaje  Fleetwood se rozjel chipem na desítce, právě tímto eagle se vrátil do hry. „Měl jsem štěstí,“ přiznal o klíčové ráně. „Jsem z vítězství nadšený, vůbec jsem to nečekal. Myslím si, že jsem za šest let tady jen jedinkrát prošel cutem,“ dodal majitel tučné odměny ve výši 421 139 euro. Američan Dustin Johnson a Pablo Larrazabal se se skóre -16 podělili o druhé místo, za Fleetwoodem zaostali o jediný úder.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/823174434118844416
PREMIÉROVÝ TITUL PRO SWAFFORDA LA QUINTA, CA - JANUARY 22: Hudson Swafford talks with caddie D.J. Nelson on the 16th hole during the final round of the CareerBuilder Challenge in partnership with The Clinton Foundation at the TPC Stadium Course at PGA West on January 22, 2017 in La Quinta, California. Harry How, Image: 312598782, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Getty images

Neskutečné vyvrcholení měl kalifornský turnaj CAREERBUILDER CHALLENGE, třemi birdie na posledních čtyřech jamkách rozhodl o svém titulu Američan Hudson Swafford, Kanaďana Adama Hadwina za sebou nechal o jedinou ránu. „Zahrát tři birdie na závěrečných čtyřech jamkách je opravdu výjimečné,“ radoval se nový šampion, který se dočkal premiérového titulu na PGA Tour, 500 bodů do Fedex Cupu i 1,044 milionu dolarů. Jeho krajan Phil Mickelson při svém soutěžním návratu skončil na děleném jednadvacátém místě.

Lídři: Swafford (-20), Hadwin (-19), Brian Harman (-18), Bud Cauley (-18), Dominic Bozzelli (-17), Brendan Steele (-16), Chad Campbell (-16)