BLOG Jordana Smitha. Proč už nemám ve jméně L?

BLOG Jordana Smitha. Proč už nemám ve jméně L?

Takhle se rozepsal před cestou do Kataru Jordan Smith, Angličan nakonec obsadil skvělé dělené šesté místo. Miluji European Tour. Prostě si užívám každý týden a skvěle se bavím. Moc rád cestuji a poznávám nové kultury. A vůbec mi nevadí "žít v kufru". Cestujeme víc než na


August 4, 2016 - Katrineholm, SVERIGE - 160804 Jordan L Smith, England under dag ett av golftävlingen Swedish Challenge den 4 Augusti 2016 i Katrineholm. .Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÃ…N / Cop 104, Image: 296159366, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria, France, Holland, Norway, Sweden Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - NewsTakhle se rozepsal před cestou do Kataru Jordan Smith, Angličan nakonec obsadil skvělé dělené šesté místo.

Miluji European Tour. Prostě si užívám každý týden a skvěle se bavím. Moc rád cestuji a poznávám nové kultury. A vůbec mi nevadí "žít v kufru". Cestujeme víc než na Challenge Tour, ale také je o nás o trochu lépe postaráno. Hřiště jsou těžší a standart je vyšší, ale i na Challenge Tour je silná konkurence a člověka to připraví na European Tour.  Zastávka na blízkém východě je pochopitelně důležitou součástí European Tour, opravdu jsem si užil Abú Zabí a zahrál jsem tam dobře, teď se těším do Kataru. Baví mě hrát v poušti, obě má vítězství na Challenge Tour se mi povedla právě tam.

Hrát s Rorym v Jižní Africe? Skvělá zkušenost. Stále se musím štípat, abych tomu uvěřil, ale zahrál jsem si s Rorym McIlroyem a bylo to báječné. Prvních pár jamek jsem byl dost nervózní, ale pak jsem se uklidnil a užil jsem si to. Bylo bezva hrát s ním a Graemem Stormem. Rory je skvělý chlap. Výborně jsme si během kola popovídali, dodal mi sebevědomí. Hrozně mě nakoplo, když jsem viděl, že jsem schopný mu konkurovat. Když jsme si podali ruce na osmnáctce, popřál mi co nejlepší sezonu. Moc to pro mě znamenalo.

Justina Rose rose obdivuji nejvíc. Prošel si hodně podobnou cestou, jako já. Hrál za anglické výběry (England squads) a na Walker Cupu. Mně se povedlo to samé a moc rád bych dokázal to, co se zvládl po zmíněných úspěších on. Podle mě je to opravdový profesionál ve všem, co dělá. Málem jsem s ním hrál před Vánocemi v Hong Kongu, přišel za mnou, představil se, byl opravdu milý.

S golfem jsem začal pozdě. Když jsem vyrůstal, tak jsem hrával fotbal a rugby. Když mi bylo dvanáct, tak jsem sledoval s tátou MASTERS a poté jsme šli na golfové hřiště a zkusili jsme si zahrát. Pak se to postě nějak vyvinulo a já se pořád zlepšoval. Mou první láskou ale byl fotbal, hrával jsem stopera, případně defenzivního záložníka. Když jsem se ale zlepšoval v golfu, musel sem se rozhodnout, čemu se budu věnovat, a zvolil jsem golf. Zatím se zdá, že jsem udělal dobře, každopádně fotbal mám pořád rád. Fandím Liverpoolu, protože jsem z jihozápadu Anglie, kde není moc týmů. Jako malý kluk jsem měl za vzory Michaela Owena a Stevena Gerrarda.

Můj pokrok mě překvapil. Před dvěma lety jsem skončil jako číslo jedna na EuroPro Tour, loni jsem se stal jedničkou na Challenge Tour. Všechno tedy šlo opravdu rychle.  Dost mě to překvapilo, obzvlášť na Challenge Tour. Věděl jsem, že se mi to může povést, věřil jsem si, ale nečekal jsem, že se to stane tak rychle. Každopádně jsem za to rád a doufám, že se budu dál zlepšovat v aktuální sezoně. Mým hlavním cílem je na ET udržet plnou kartu, přitom už jsem se probil do nejlepší stovky na světě. Páni. Začínám přemýšlet o vítězství.

Mí rodiče neměli Sky Sports.  Když jsem vyhrál Challenge Tour, dorazili lidé ze Sky ke mně domů a udělali rozhovor s mými rodiči. Neměli jsme v naší televizi Sky, takže si dělali legraci, že program mým rodičům nainstalují, aby mě mohli sledovat při turnajích European Tour. Doufám, že se mým rodičům povede v aktuální sezoně dorazit na víc podniků osobně, zároveň jsem rád, že mě nyní mohou sledovat alespoň v TV. 

Konečně jsem ze svého jména odstranil L. Několik let jsem byl známý jako Jordan L. Smith. Když jsem byl amatér, potřeboval jsem získávat body do světového amatérského žebříčku, abych mohl hrát na větších turnajích, a v tom pořadí byl i jiný Jordan Smith. Z Ameriky, myslím. Nějakým omylem jsem získal body, které patřily jemu, což snížilo mé postavení v žebříčku.  Když se to zjistilo, přidalo se do mého jména L, abychom se do budoucna vyhnuli dalším mýlkám. Už mi to prostě zůstalo. Doufal jsem, že se L zbavím loni na Challenge Tour, ale povedlo se to až teď. Už jsem zase jen Jordan Smith. Hodně lidí se mě na tohle téma ptalo, tak jsem rád, že je to vyřízené.

Pletli si mě také s Jordanem Spiethem. Když v Omanu na slavnostním ceremoniálu vyhlašovali nejlepší patnáctku, omylem mé jméno vyslovili jako Jordan Spieth. Musel jsem jim to vysvětlit. Hádám, že naše jména jsou hodně podobná, a nakonec není vůbec špatné, když si mě někdo splete právě s ním. Rád bych dosáhl toho co on.