TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Woodsův comeback, Wangův triumf i třetí místo Mrůzka

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU:  Woodsův comeback, Wangův triumf i třetí místo Mrůzka

Neuniklo vám minulý týden? MCILROY vynechá DUBAI DESERT CLASSIC Severní Ir Rory McIlroy vynechá další turnaj, po ABU DHABI CHAMPIONSHIP se nezapojí na do DUBAI DESERT CLASSIC. Nejde o žádné velké překvapení, poněvadž vyšetření, která „Rors“ podstoupil po druhém m?


Neuniklo vám minulý týden?


MCILROY vynechá DUBAI DESERT CLASSIC

profimedia-0291027334Severní Ir Rory McIlroy vynechá další turnaj, po ABU DHABI CHAMPIONSHIP se nezapojí na do DUBAI DESERT CLASSIC. Nejde o žádné velké překvapení, poněvadž vyšetření, která „Rors“ podstoupil po druhém místě na BWM SA OPEN HOSTED BY CITY OF EKURHULENI, ukázala únavovou zlomeninu žeber. Očekává se, že McIlroy bude marodit až šest týdnů, poslední tři kola v Jihoafrické republice dohrával s obvázanými zády. DUBAI DESERT CLASSIC je pro světovou dvojku srdeční záležitostí, jako sedmnáctiletý amatér tam před deseti lety poprvé prošel cutem na European Tour, o dva roky později tam zaznamenal také premiérové vítězství na ET.


WOODS má vybráno. Podepsal s TAYLORMADE

Ačkoliv je Tiger Woods v kalifonské La Jolle, kde se chystá na svůj návrat na PGA Tour, „Big Cat“ vzbudil rozruch 2500 mil daleko od konání FARMERS NISURANCE OPEN – ve floridském Orlandu při PGA Merchandise Show. Zástupci TaylorMade na této reklamní akci ve středu ráno oznámili, že Woods podepsal víceletou spolupráci s jejich společnosti. Podpis s TaylorMade přichází krátce poté, co se Woods dohodl s Bridgestone, že bude v roce 2017 hrát s jejich míčkem.

http://www.golfdigest.cz/2017/01/woods-ma-vybrano-podepsal-s-taylormade/

 Mrůzek s Matušem hráli v Egyptě

matus-03Filip Mrůzek zazářil děleným třetím na Pro Golf Tour,  v Egyptě zahrál na turnaji RED SEA AIN SOKHNA CLASSIC celkové skóre -14 a vybojoval své první letošní body do světového žebříčku. V něm je v tuto chvíli v sedmnácté stovce. Navíc si připsal slušnou odměnu z dotace ve výši 30 000 euro, vydělal si 1616 euro. Stanislav Matuš, druhý Čech, který prošel cutem, se po prvním kole, kde se vyšvihl na dělené čtvrté místo, další dny už jen propadal a nakonec se umístil na hraně elitní dvacítky s celkovou bilancí -6. Vítězství slaví Angličan Ben Parker (-21). Mrůzek s Matušem jsou po druhém z egyptských turnajů v elitní desítce peněžního žebříčku Pro Golf Tour, Mrůzkovi patří osmá příčka, Matušovi desátá. Matuš by rád vybojoval kartu na Challenge Tour, k tomu by potřeboval být na konci sezony do pátého místa.

 TIGERŮV comeback? Woods neprošel cutem

Začněme Tigerovým odchodem. Woods možná neprošel na FARMERS INSURANCE OPEN cutem, ale odešel po svých a bez bolavých zad. Pokud si pamatujete, jak opouštěl PGA Tour před dvěma lety, tak musíte uznat, že v tom je jeho vítězství. Z Torrey Pines kráčel vzpřímeně, bez bolestí a vtipkoval s Jasonem Dayem a Dustinem Johnsonem. Velké ambice zůstaly: Snažím se připravit na první týden v dubnu. Chci, aby se mi všechno sešel právě na MASTERS,“ řekl čtrnáctinásobný majorový šampión. Více v článcích: http://www.golfdigest.cz/2017/01/tigeruv-comeback-woods-neprosel-cutem-ale-jsou-tu-pozitiva/ http://www.golfdigest.cz/2017/01/tigeruv-navrat-na-pga-tour-netrefene-fairwaye-a-dobra-kratka-hra/

WANG píše dějiny European Tour 

Jeunghun Wang vyhrál svůj třetí turnaj na European Tour, poté co v rozehrávce COMMERCIAL BANK QATAR MASTERS porazil Švéda Joakima Lagergrena a Jihoafričana Jaca Van Zyla. Korejec začínal den s náskokem tří ran, nicméně na druhé devítce byl dohnán a musel se o titul ještě rvát. Birdie na šestnáctce mu vrátilo vedení, pak ovšem přišlo bogey na sedmnáctce a Wanga (-16) čekalo play-off. Wang zvítězil na ET potřetí při své teprve 29. účasti, ve věku 21 let a 144 dní se stal třetím nejmladším golfistou v dějinách evropského okruhu, který se radoval ze tří titulů. Mladší byli jen Ital Matteo Manassero a Španěl Seve Ballesteros. "Jsem opravdu šťastný," jásal asijský golfista, který si polepší ve světovém žebříčku natolik, že jej nejspíše čeká účast na dubnovém MASTERS. "Když jsem byl mladší, vždy jsem si tam chtěl zahrát. Doufám, že se mi to povede. Je to můj vysněný turnaj," vyznal se. Za výhru získal 389 tisíc euro.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/825796672470999040

RAHM poprvé vítězí na PGA Tour

Španělský golfista Jon Rahm ovládl FARMERS INSURANCE OPEN, když zahrál druhou devítku finálového kola za třicet ran (korunoval ji famózním puttem na eagle). V Torrey Pines nebyl favoritem, před závěrečným dnem se nejvíce věřilo americkému obhájci titulu Brandtu Snedekerovi, který usiloval o svůj třetí titul z FARMERS INSURANCE OPEN. Snedeker se nakonec propadl, naopak Rahm při svém 12. startu na PGA Tour slaví. Vybojoval 500 bodů do Fedex Cupu, 1,2 milionu dolarů i pozvánku na MASTERS. Na děleném druhém místě končí C.T. Pan z Taiwanu a Američan Charles Howell III.

Konečné pořadí: Jon Rahm (-13), C.T. Pan (-10), Charles Howell III (-10), Pat Perez (-9), Tony Finau (-9), Justin Rose (-9), Keegan Bradley (-9) https://twitter.com/PGATOUR/status/825916526880518145