TIGER: V Dubaji chci zvítězit

TIGER: V Dubaji chci zvítězit

Tiger Woods dal jasně najevo, že dál myslí především na vyhrávání. S přesně takovou mentalitou se chystá na OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC. Čtrnáctinásobný majorový šampión právě pokračuje ve své první kompletní sezoně po dlouhé odmlce, kdy nehrál kvůli bolavým zádům. N


profimedia-0312768734Tiger Woods dal jasně najevo, že dál myslí především na vyhrávání. S přesně takovou mentalitou se chystá na OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC.

Čtrnáctinásobný majorový šampión právě pokračuje ve své první kompletní sezoně po dlouhé odmlce, kdy nehrál kvůli bolavým zádům. Na European Tour se představuje poprvé od roku 2015, kdy hrál na PGA CHAMPIONSHIP.

Je to také jeho první účast na běžném turnaji od roku 2014, kdy se představil v Emirates Golf Clubu. Na hřišti, kde býval dominantní a kde za sedm startů nastřádal dvě výhry a další tři umístění v nejlepší pětce.

Na světovém žebříčku Woods spadl na 666. místo, takže se od něj při jeho návratu na European Tour mnoho neočekává. Všichni se nicméně velmi těší. A Tiger nepatrné napětí přeci jen zvyšuje: řekl, že pokud by necítil, že může zvítězit, tak by vůbec nepřijel.

"Když se někde postavím na start, tak do toho jdu s jediným cílem - vyhrát," tvrdí Woods.

"Ať už jsem zraněný, vrací se po něm, hraji dobře, nebo hraji mizerně, vždy mám jasný cíl - vyhrát," dodává.

"Zažil jsem roky, kdy jsem nezvítězil. Myslím si, že jsem ale také měl deset let, kde jsem zvládl zvítězit na pěti a více turnajích. A pak jsou tu ty roky bez výher, kdy jsem se trápil. Měnil jsem svou hru a nehrál jsem dobře," přiznává.

"Chci nastupovat co nejčastěji, abych co nejdříve zase začal vyhrávat. Tohle je dobrá příležitost," mluví o OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC.

Woods se zájmem sledoval, jak v neděli tenisový velikán Roger Federer získal v pětatřiceti letech na Australian Open svůj osmnáctý grandslamový titul. 

Pokud Woods dosáhne na další majorový titul, půjde o podobný úspěch. Aby se to povedlo, ví "Big Cat", že bude muset zlepšit svou hru - i s ohledem na svůj věk a zranění.

"Jak stárnete musíte změnit svou hru a děláte věci trošku jinak," říká Woods.

"Nesnažím se napálit míček tak jako Dustin Johnson a další. Sledoval jsem DJ, jak minulý týden poslal míček 335 yardů daleko. A to bylo vlhko a mokro."

"Podívali jsme se na sebe s Jasonem Dayem a řekli si: Páni, tak tohle nedáme."

"A tak na to člověk jde jinak. Když se podíváte na hráče, kteří dokázali zahrát nízká skóre, Jim Furyk dvakrát zahrál pod 60 a přitom odpálí na průměrnou vzdálenost 270 yardů. Takže tu jsou i jiné cesty k nízkému skóre."

"To nejdůležitější je, že hraju bez bolesti. O tom to je. A je mi jedno, jestli můj švih vypadá klasicky, rytmicky nebo neortodoxně. Nezajímá mě to, dokud mě to nebolí."

Poté co v Emirates Golf Clubu vyhrál v letech 2006 a 2008, Woods ví, co musí udělat pro vítězství. Očekává, že místní pověstný vítr jej řádně prověří.

"Bude to tu těžké, pokud bude větrno," tvrdí. "Bude těžké trefovat fairwaye a navíc greeny rychle vyschnou," obává se. "Na některých místech už jsou dost tvrdé."

"Pokud ale bude vítr takový, jaký se předpokládá, greeny budou rychlé a tvrdé. A bude nutné trefovat fairwaye, protože z tohoto roughu prostě míčku nedáte správný spin."