WOODS v Dubaji končí. Bolí ho záda

WOODS v Dubaji končí. Bolí ho záda

Tiger Woods předčasně odlétá z Dubaje, kde prožíval nikterak povedený návrat na European Tour. Hodinu před tím, než měl Woods v pátek nastoupit do druhého kola, oznámil jeho agent Max Steinberg, že čtrnáctinásobný majorový šampión začal mít potíže se zády po čtvrteční


woods-taylormadeTiger Woods předčasně odlétá z Dubaje, kde prožíval nikterak povedený návrat na European Tour. Hodinu před tím, než měl Woods v pátek nastoupit do druhého kola, oznámil jeho agent Max Steinberg, že čtrnáctinásobný majorový šampión začal mít potíže se zády po čtvrteční večeři a raději si vzal den volna.

 Woods odstartoval v Dubaji kolem za 77 ran (+5) a prakticky celý den hrál v Emirates Golf Clubu v bezvětří, v perfektních podmínkách. Po nepovedeném vystoupení prohlásil: "Necítil jsem žádnou bolest. Jen jsem se snažil trefovat rány a to se mi moc nedařilo."

Steinberg k celé situaci: “Tiger se snažil své problémy vyřešit včera v noci, ale záda jej bolet nepřestaly. Léčba začala hned v pátek ráno. Tiger se může hýbat, ale nedokáže jít při švihu do celé rotaci."

Woods měl  v minulosti se zády značné potíže, první turnaje kvůli nim začal vynechávat, případně nedohrávat v roce 2014. O rok později se na dlouho dobu naposledy představil na PGA Tour, jeho závěrečným představením bylo dělené desáté místo na WYNDHAM CHAMPIONSHIP.

"Big Cat" poté podstoupil dvě operace zad a dlouho se z nich zotavoval. Vše vyústilo v patnáctiměsíční odmlku od soutěžního golfu. Woods se vrátil až na konci minulého roku, kdy skončil patnáctý ze sedmnácti hráčů na HERO WORLD CHALLENGE na Bahamách. Od té doby nastoupil dvakrát - minulý týden v Torrey Pines při FARMERS INSURANCE OPEN neprošel cutem.

A ke stejnému výsledku směřoval i nyní v Dubaji.