TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Obhájce Matsuyama, šampión García, redaktor Matuš i lazar Woods

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Obhájce Matsuyama, šampión García, redaktor Matuš i lazar Woods

Neuniklo vám minulý týden? Matuš o startu nové sezony První dva turnaje nové sezony Pro Golf Tour má za sebou Stanislav Matuš. Po náročné přípravě ve Španělsku v akademii šampiona US Open 2005 Michaela Campbella odlétal do Egypta s očekáváním dobré hry a umístění


Neuniklo vám minulý týden?


Matuš o startu nové sezony

První dva turnaje nové sezony Pro Golf Tour má za sebou Stanislav Matuš. Po náročné přípravě ve Španělsku v akademii šampiona US Open 2005 Michaela Campbella odlétal do Egypta s očekáváním dobré hry a umístění na špičce leaderboardu.

V prvním turnaji se vše podařilo a dokonce hrál o celkové vítězství. Nakonec z toho bylo „jen“ páté místo. Ve druhém už se vše nedařilo podle představ a hru ovlivnilo i lehké nachlazení z hotelu.

http://www.golfdigest.cz/2017/01/start-do-sezony-jak-ma-byt-zadne-zklamani-optimismus-a-sebevedomi/

Woodsovi návrat na European Tour zhořkl

Tiger Woods předčasně odlétá z Dubaje, kde prožíval nikterak povedený návrat na European Tour. Hodinu před tím, než měl Woods v pátek nastoupit do druhého kola, oznámil jeho agent Max Steinberg, že čtrnáctinásobný majorový šampión začal mít potíže se zády po čtvrteční večeři a raději si vzal den volna.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/woods-v-dubaji-konci-boli-ho-zada/

V Dubaji válčili velikáni evropské scény

Souboj o dvanáctý titul z European Tour vyzněl na OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC pro Sergia Garcíu. Španěl zvítězil se skóre -19 (po závěrečném kole za 69 ran) o tři údery před švédským golfistou Henrikem Stensonem. García tak udržel náskok, se kterým zakončil sobotní "dvoukolo" - kvůli pátečnímu přerušení z důvodu špatných povětrnostních podmínek musel zvládnout 31 jamek. Výhra v Dubaji mu vynesla přes 410 tisíc euro. "Jsem nadšený z toho, jak jsem hrál. Zvládl jsem některé klíčové momenty a porazil jsem Henrika. Je to úžasný hráč," řekl spokojený Sergio. "Je to skvělý vstup o nového roku a pokusím se na něj navázat."

Tahle rána železem na patnáctce prý Garcíovi zajistila titul:

https://twitter.com/EuropeanTour/status/828377682018570242

 


 Rory se vrátí až v březnu

Rory McIlroy nehrál od lednového turnaje BMW SA OPEN HOSTED BY CITY OF EKURHULENI. Světová dvojka má poraněná žebra, přesně řečeno jej trápí únavová zlomenina jednoho z nich. Takové zranění se obvykle léčí měsíc až šest týdnů. Kdy tedy uvidíme Severního Ira zpět ve hře?

„Rors“ v nedávném rozhovoru pro Fox Sports uvedl, že by se rád vrátil na WGC-MEXICO CHAMPIONSHIP. Pro přesnou představu: za 24 dní. Tedy na začátku března.

http://www.golfdigest.cz/2017/02/kdy-se-vrati-mcilroy/

Nový rok, nové smlouvy. Kdo "přeběhl"?

Tolik změn asi historie nepamatuje, ale na druhou stranu, je to logické. Nike Golf ohlásil konec výroby vybavení – holí, míčků i bagů – nechává si jen oblečení a kupuje nové hvězdy. Hvězdy se tak musí o sebe nebo lépe řečeno, někdo se o hvězdy musí postarat. Obléci je a dám jim cokoliv, s čím by mohli hrát. A hvězdy jsou někdy marnivé. Ale nejsou to jen bývalí hráči Nike Golf, změny se děly také u značek Callaway Golf, Ping, PXG, TaylorMade, Vovik, Titleist nebo Adidas. Skoro u každé značky dnes najdete nějakého toho přeběhlíka. http://www.golfdigest.cz/2017/02/kdo-na-zacatku-roku-2017-a-komu-podepsal-novou-smlouvu/

 Matsuyama prvním Japoncem se čtyřmi tituly na PGA TOUR

Až na čtvrté jamce v rozehrávce se rozhodlo o letošním vítězi WASTE MANAGEMENT PHOENIX OPEN. Japonec Hideki Matsuyama dokázal obhájit loňský titul, když zahrál birdie a porazil Američana Webba Simpsona. Do finálového dne přitom vyrážel z nejlepší pozice Korejec Byeong-Hun An, ten se ale nakonec propadl až na šesté místo. Matsuyama si vítězstvím zajistil 500 bodů do FEDEX CUPU i  1,206 milionu dolarů. "Ale nedařilo se mi, trápil jsem se. Přesto jsem samozřejmě rád, že jsem vyhrál," řekl pátý hráč světa. 

Konečné pořadí: Hideki Matsuyama (-17), Webb Simpson (-17), Louis Oosthuizen (-16), Rickie Fowler (-15), J.J. Spaun (-15), Byeong-Hun An (-14)

https://twitter.com/PGATOUR/status/828391248125796353