Tigerova krize. WOODS vynechává další dva turnaje

Tigerova krize. WOODS vynechává další dva turnaje

Tiger Woods v pátek oznámil, že odstoupil od plánovaných účastí na GENESIS OPEN a HONDA CLASSIC. Americká legenda uvedla jako důvod k odstoupení zranění zad, tedy stejný problém, kvůli kterému Woods nenastoupil do druhého kola na OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC. "Mí lékaři mi porad


profimedia-0301653900-(1)Tiger Woods v pátek oznámil, že odstoupil od plánovaných účastí na GENESIS OPEN a HONDA CLASSIC.

Americká legenda uvedla jako důvod k odstoupení zranění zad, tedy stejný problém, kvůli kterému Woods nenastoupil do druhého kola na OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC.

"Mí lékaři mi poradili, abych další dva týdny nehrál a pokračoval ve své léčbě. Potřebuji nechat záda zklidnit," napsal čtrnáctinásobný majorový šampión na svém webu. "Není to nic, v co jsem doufal. Jsem extrémně zklamaný, že si nezahraji na GENESIS OPEN, turnaji, který pomáhá mé nadaci, a HONDA CLASSIC, hraném v mém domovském městě. Chtěl bych poděkovat Genesis za podporu. Vím, že si stejně užijeme báječný týden."

Další zranění je tvrdou ránou pro Woodsův zatím poslední a nejvíce ambiciózní comeback. Očekávalo se, že během pěti týdnů odehraje čtyři turnaje. Chtěl při nich otestovat svou hru, vše mělo vyvrcholit na HONDA CLASSIC. Místo toho ale přišla jen tři soutěžní kola v podání golfové ikony, Woods se navíc ani jednou nedostal pod par. 

Woods řekl v Dubaji reportérům, že jeho upravený švih je navržen tak, abych "Big Cat" mohl hrát bez bolesti. Po prvním kole, kdy zahrál 77 ran, řekl, že nemá žádné zdravotní potíže.

“Ne, vůbec nic mě nebolelo. Jen jsem se snažil trefovat rány a moc mi to nešlo," tvrdil.

Woods odstoupil z  druhého kola OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC před tím, než mohl zahrát jedinou ránu. Jeho agent Mark Steinberg sdělil novinářům, že populárního Američana přes noc trápily bolesti zad, kterému následně bránily v tom, aby mohl udělat celou rotaci během švihu.

Poté co vynechal více než rok, aby se zotavil ze dvou operací zad, se Woods odhlašuje již ze třetího a čtvrtého turnaje za posledních pět měsíců. Stejně odstoupil z říjnového SAFEWAY OPEN. Učinil tak tehdy jen pár dní, poté co se přihlásil. "Má hra je bezzubá," tvrdil.

Woods od srpna 2015 jen jedinkrát obešel na turnaji všechna čtyři kola. Stalo se tak v prosinci, kdy během HERO WORLD CHALLENGE zahrál nejvíce birdie za všech, nicméně skonil na 15. ze 17. míst.